Menú

L'Ajuntament promou la campanya “Festes lliures i segures” per trencar amb les violències masclistes

Comparteix:
15/06/2022 13:35

S'està fent arribar als instituts per conscienciar l'alumnat i oferir eines per viure les sortides nocturnes amb responsabilitat i empoderament

A les portes de l'estiu, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa el focus en la construcció comunitària de nits festives lliures de violències masclistes. Amb aquest objectiu, dóna el tret de sortida a la campanya de sensibilització ciutadana "Festes lliures i segures". L'objectiu és fomentar la corresponsabilitat per un oci nocturn amable per a tothom. La campanya es difon per les xarxes socials municipals i, especialment, s'està fent arribar als centres escolars i instituts, on l'alumnat de secundària i batxillerat pot prendre consciència i obtenir eines per viure les primeres nits que surten amb responsabilitat i empoderament.

L'objectiu és que la ciutadania aposti per la cura i per l'assumpció de la responsabilitat col·lectiva en les relacions socials en els espais festius públics i privats. Segons el regidor de Convivència i Equitat, Jaume Aliaga, “l'aposta del govern municipal a través del agents per la convivència i dels agents de seguretat pública que es coordinen en operatius nocturns és oferir una resposta conjunta de ciutat amb un model d'oci nocturn segur, encaminat a la prevenció i abordatge de les agressions o conductes discriminatòries per raó de gènere o identitat sexual”.

En aquest sentit, la nit de la revetlla de Sant Joan serà la que obrirà la primera de les festes multitudinàries que es preveuen les properes setmanes. El servei de Punt Lila municipal, recurs informatiu i d'atenció a les violències masclistes en espais de concurrència pública, formarà part novament del dispositiu especial de Protecció Civil que es coordina durant tota la matinada.

Ajuntament, entitats i locals d'oci nocturn treballen per trencar amb les violències masclistes

Els festivals de música i concerts de grans dimensions comptaran al llarg de l'estiu amb servei municipal de Punt Lila: el Vida Festival, FIMPT, Nowa Reggae, El Tingladu, Festa Major d'Entitats, el Ball de l'Alfàbrega i el Ball de Festa Major.

Algunes entitats organitzadores d'actes de gran format estan adherides al Protocol Comunitari de Prevenció i Abordatge de les Violències Sexuals a l'Espai Públic, iniciat el 2017 entre associacions i Ajuntament. El document estableix la instal·lació de Punt Lila en actes festius de nit de més de 500 persones, a més de formacions cícliques especialitzades en l'abordatge de violències masclistes. L'Ajuntament, a més, està col·laborant amb alguns establiments privats d'oci nocturn de la ciutat que s'estan dotant de recursos per oferir també festes segures. El personal treballador s'està formant per abordar situacions de violència masclista. Aquests locals, com també ho farà l'Ajuntament, tenen l'opció d'adherir-se al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya (2019).

Els Punts Lila són un servei informatiu i d'atenció a les violències masclistes en espais de concurrència pública

Els Punts Lila són un servei informatiu i d'atenció a les violències masclistes en espais de concurrència pública

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Dones, Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració