Menú

S'aprova el nou sistema d'elecció dels membres de la Pabordia de la Festa Major

Comparteix:
14/06/2022 14:52

Amb el canvi, es vol donar més protagonisme a les entitats culturals de la ciutat

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar en el ple de juny, celebrat ahir al vespre, el nou sistema d'elecció dels membres de la Pabordia, encarregats d'organitzar la Festa Major de la ciutat.

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha explicat que al llarg dels 25 anys de Pabordia s'han provat diferents fórmules per triar les set persones que en formen part. “El canvi aprovat pel ple respon a la voluntat d'augmentar la presència de les entitats com a membres de la Pabordia, perquè són les entitats el veritable motor de la cultura a la nostra ciutat. Amb el nou sistema augmentem la possibilitat que les entitats associades a la cultura puguin presentar la seva candidatura i puguin formar part de l'organització de la Festa Major”

Així doncs, la Pabordia de 2023 l'integraran:

  • Tres membres elegits entre les diferents associacions de cultura popular vinculades amb les cercaviles de la Festa Major que formen la Taula d'Associacions de Festa Major.
  • Un membre elegit entre les diferents entitats culturals que consten al registre municipal. S'inclou en aquest apartat les AAVV que tinguin una activitat cultural constatada durant tot l'any.
  • Un membre proposat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a la Junta de portaveus i escollit entre les persones que presentin la seva candidatura a Pabordessa o Paborde.
  • Dos membres proposats per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a la Junta de portaveus

Presentació de candidatures oberta

Del 14 al 30 de juny s'obre la presentació de candidatures per ser Paborde o Pabordessa l'any 2023. Es pot fer mitjançant el web www.vilanova.cat o bé a l'Oficina d'Atenció Ciutadana

En el cas de les entitats culturals que consten al registre municipal i associacions veïnals, poden presentar candidatura en aquest tràmit 

Pel que fa a les persones que vulguin presentar candidatura a títol individual poden fer-ho mitjançant aquest tràmit  

Per a més informació us podeu adreçar a la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, al correu electrònic cultura@vilanova.cat, o al telèfon 93-814.00.00, extensió 3130.

Presa de procuració de Pabordes i Pabordesses 2022

Presa de procuració de Pabordes i Pabordesses 2022

Festa Major 2021

Festa Major 2021

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Entitats, Festa, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració