Menú

El servei d'inspecció ha denunciat 159 persones o empreses per abocaments incorrectes d'escombraries

Comparteix:
08/04/2022 13:31

Les sancions més habituals són per llençar bosses de la brossa a les papereres i deixar cartrons fora del contenidor

El servei d'Inspecció de l'Ajuntament va obrir l'any passat 159 expedients sancionadors per no llençar correctament les escombraries. Els casos més habituals són per dipositar la bossa d'escombraries a les papereres i per deixar cartró amuntegat fora dels contenidors.

La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, explica que l'objectiu de l'activitat inspectora al carrer és "detectar i sancionar aquestes activitats per exemple de persones o empreses que deixen els residus fora dels contenidors, persones que utilitzen les papereres també per deixar-hi bosses d'escombraries, i altres actituds relacionades amb l'incivisme".

Del total de casos de l'any passat, 79 s'han resolt amb imposició de sanció. L'import total de les multes és de 30.000 €. La regidora diu que "som molt conscients que el servei de recollida és insuficient per la ciutat, que té moltes mancances i estem actuant també cap a l'empresa, fiscalitzant i aplicant sancions, però després hi ha una responsabilitat també per part de la ciutadania perquè el servei funcioni bé".

L'Ajuntament ha reforçat en els darrers mesos els recursos humans destinats a l'activitat inspectora. "Esperem que això contribueixi a tenir entre tots una ciutat una mica més neta i més vivible" manifesta Marta Jofra, "hi ha situacions que veiem realment són situacions de deixadesa o d'incivisme pròpiament, com deixar coses fora del contenidor quan el contenidor està buit o deixar mobles al carrer quan sabem que tenim aquest servei de recollida a demanda".

Les multes per aquest tipus d'abocaments van dels 100 als 300 euros en cas de sancions lleus, dels 300 als 600 si són infraccions greus, i entre els 600 i 3000 euros en cas de situacions molt greus. En alguns casos el pagament de la multa es pot substituir per la realització de mesures alternatives en benefici de la comunitat. L'any 2021, 16 persones es van acollir a aquesta opció.

Per la regidora d'Espai Públic cal anar cap a un model de recollida d'escombraries "molt més corresponsabilitzador cap a la ciutadania, però mentrestant tenim el model que tenim i estem amb aquesta activitat inspectora intentant minimitzar les situacions d'incivisme".

El servei d'inspecció registra deixalles fora de lloc

El servei d'inspecció registra deixalles fora de lloc

Les sancions poden anar dels 100 als 3.000 euros, en casos molt greus

Les sancions poden anar dels 100 als 3.000 euros, en casos molt greus

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració