Menú

VNG es prepara per a la Setmana Santa amb bones previsions d'ocupació turística

Comparteix:
07/04/2022 15:05

Platges a punt amb passarel·les, dutxes, rentapeus, instal·lacions esportives, papereres i aparcaments per a bicicletes i patinets

Vilanova i la Geltrú es prepara per a la temporada de Setmana Santa amb bones perspectives d'ocupació turística. Les platges de VNG posen en marxa els primers serveis i a partir d'aquesta setmana ja hi haurà totes les passarel·les, dutxes, rentapeus, papereres i aparcaments per a bicicletes i patinets instal·lats.

El sector turístic de la ciutat té molt bones expectatives pel que fa a l'ocupació entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua. "La gent està desitjant sortir de casa", diu Joan Manel Gallego, gerent de Visit Vilanova, "estem amb reserves superiors al 70%, i un establiment com el càmping Vilanova Park preveu estar entre el 90 i el 95% d'ocupació que, tenint en compte la capacitat que té, és una excel·lent notícia".

A les platges de la ciutat aquesta setmana s'estan acabant les tasques per col·locar totes les passarel·les, les papereres de recollida selectiva, dutxes, rentapeus i aparcaments de bicicletes i patinets. A la platja d'Adarró, a més, hi ha en funcionament els lavabos, que donen servei als usuaris de les instal·lacions esportives, a les activitats de la platja de la República i al públic en general. L'obertura d'aquests lavabos, que estaran en funcionament tot l'any, respon a la petició per part de diferents col·lectius.

La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, explica que "per poder atendre i rebre tant la gent de la ciutat com de fora que vulguin venir a la platja aquesta Setmana Santa hem començat a muntar alguns serveis".

Jofra ha recordat també que a la platja de Ribes Roges s'apliquen les mesures de protecció al corriol camanegre, una espècie en perill d'extinció. "Hem detectat ja algunes postes" afirma la regidora, "hem fet tancats nous i fem tasques de sensibilització. Hem contractat un servei d'informadors que està a la platja".

Per tal de preservar la zona de nidificació d'aquesta au, des de l'1 de març no és permès anar amb gossos a la platja de Ribes Roges. A la resta (excepte la Platja Llarga), sí que és permès anar-hi amb gossos fins al 30 d'abril.

Pel que fa a la resta de serveis, l'1 de maig començaran a funcionar els xiringuitos, lloguer d'hamaques, lloguer de tendals i para-sols, lavabos i, a la platja de Ribes Roges, servei de vestidors.

El servei de vigilància i socorrisme comença a funcionar el 15 de maig a Ribes Roges i a la resta de platges de la ciutat a partir de l'1 de juny i fins a l'11 de setembre. Quan el servei estigui en funcionament posarà a disposició de qui ho necessiti el préstec d'una cadira amfíbia.

També estan en funcionament les instal·lacions esportives a la sorra, i l'1 de maig hi haurà la senyalització dels canals de natació. A les platges d'Adarró i del Far, entre el 15 de juny i l'11 de setembre, es presta el servei de lloguer d'embarcacions lleugeres i cursos i tallers nàutics.

El servei de neteja de platges es presta durat tot l'any amb diferent intensitat i dispositius en funció de les diferents temporades marcades per l'afluència d'usuaris.

Entre l'1 de maig i el 30 de setembre la pesca a les platges està limitada i només es permet entre les 21 i les 8 h, de dilluns a diumenge.

Les platges de VNG es preparen per Setmana Santa

Les platges de VNG es preparen per Setmana Santa

Instal·lació de lavabos a la platja d'Adarró

Instal·lació de lavabos a la platja d'Adarró

Els aparcaments per a bicicletes i patinets ja estan instal·lats

Els aparcaments per a bicicletes i patinets ja estan instal·lats

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració