Menú

L'Oficina Municipal d'Empresa reforça l'atenció i l'assessorament a l'emprenedoria i als negocis locals

Comparteix:
09/03/2022 15:35

L'Ajuntament vol facilitar les tramitacions i oferir serveis per consolidar el teixit econòmic de VNG

L'Oficina Municipal d'Empresa de VNG està reforçant les accions de suport i ajuda als negocis i a l'emprenedoria local. L'Ajuntament ha presentat el catàleg de serveis a les empreses, que inclou acompanyament, assessorament, formació i informació. L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, destaca que l'Oficina “és un instrument al servei de la ciutadania amb l'objectiu d'enfortir les empreses de la nostra ciutat, tant les de nova creació i les de nova emprenedoria com les que ja hi són, per consolidar els seus projectes”.

La regidora d'Empresa, Conxi Martínez, explica que “l'Oficina Municipal d'Empresa el que ha de ser, sobretot, és el facilitador, aquella estructura dintre de l'Ajuntament que posi les coses senzilles.”. Martínez aposta per atraure noves activitats a VNG, però també per mantenir les ja existents, “està molt bé portar empreses de fora, però també la gràcia és que cuidem i animem a les que tenim i puguem resoldre tots aquells dubtes i aquelles necessitats que puguin tenir, siguin de l'àmbit que sigui”. Per aquest motiu el servei centralitza tots els tràmits empresarials en un sol espai, per fer més àgils l'atenció i els serveis que s'ofereixen, a les dependències municipals de l'avinguda de Francesc Macià núm. 1 (cantonada plaça de la Vila).

Les afectacions de la pandèmia al teixit empresarial local han estat notables, avança la regidora d'Empresa, sobretot en els emprenedors i emprenedores, “hem detectat que arran de tota aquesta crisi econòmica derivada de la Covid-19 és la part del teixit econòmic que ens ha quedat més tocada, més malmesa”.

De fet va ser la gestió dels ajuts a l'activitat econòmica arran dels efectes del Coronavirus el que va activar el reforç al suport a empreses i persones emprenedores de la ciutat. Conxi Martínez recorda que “molt sovint la gent no coneixia quin era el procediment que s'havia de fer per sol·licitar les subvencions”. Arran d'aquest desconeixement, l'Oficina d'Empresa ha treballat per crear una base de dades d'activitats econòmiques del municipi, que ara mateix ja té més de 2.000 contactes.

L'acompanyament a les empreses locals compta també amb el suport d'associacions i entitats econòmiques. “Treballem conjuntament amb tots els agents i totes les entitats com poden ser la Federació d'Empresaris del Gran Penedès, la Cambra de Comerç de Barcelona, l'Agència Node Garraf, els gremis, les associacions professionals i empresarials i amb tots aquells agents que ajudin a enfortir aquest teixit empresarial” diu Olga Arnau.

El contacte més estret amb empreses i activitats i professionals de la ciutat ha de permetre enfortir el teixit econòmic local. L'alcaldessa considera que “un teixit empresarial robust és el clau per poder ser una ciutat oberta i alhora dinàmica i exercir la nostra capitalitat econòmica”.

Aquest contacte de primera mà amb tot l'àmbit empresarial és clau “perquè al final les empreses són persones i a tothom ens agrada rebre un bon tracte, un bon servei que ens posin les coses fàcils” afirma la regidora d'Empresa.

El catàleg de Serveis a les Empreses està publicat en paper i en format electrònic. El podeu trobar aquí.

Olga Arnau i Conxi Martínez

Olga Arnau i Conxi Martínez

El catàleg dona suport a les empreses de VNG

El catàleg dona suport a les empreses de VNG

L'Ajuntament presenta el catàleg a negocis i establiments locals

L'Ajuntament presenta el catàleg a negocis i establiments locals

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració