Menú

Totes les guerres de Les Comparses es faran a la plaça de la Vila

Comparteix:
11/02/2022 13:15

Els canvis en les mesures Covid-19 permetran també fer tres concerts nocturns per Carnaval

Les guerres de caramels de Les Comparses es faran totes a la plaça de la Vila. Després dels canvis en les mesures per la Covid-19, la FAC, Federació d'Associacions pel Carnaval, i l'Ajuntament de VNG han decidit que les concentracions de comparsers i comparseres es facin totes al mateix lloc, descartant la idea inicial de fer les trobades infantils i juvenils a la plaça del Port, per qüestions d'aforament.

L'alcaldessa, Olga Arnau, explica que Vilanova i la Geltrú "tindrà un Carnaval gairebé normal. Recuperem l'única plaça, la plaça serà nostra per tothom, no tindrem la desubicació de les dues places, tot passarà a la plaça de la Vila".

Les guerres de caramels a la plaça de la Vila mantindran però algunes mesures Covid-19. Enguany no es permetrà l'entrada de públic, només de les parelles participants en les concentracions, que hauran de portar la mascareta posada. A més es limitarà l'aforament, fixant un màxim de participants en cada guerra. Per aquest motiu hi haurà un nombre més alt de batalles, que començaran a les 11 del matí i s'allargaran fins a les tres de la tarda.

També es canviarà el lloc on posar les llaçades a les banderes, que no pujaran al balcó de l'Ajuntament, sinó que pujaran a una tarima ubicada sota del balcó de l'edifici consistorial. Això farà possible que les guerres siguin més àgils i sigui possible fer-ne més.

Una altra novetat serà la celebració dels diferents concerts nocturns, el dia de l'Arrivo, dissabte de Mascarots i el dimarts del Vidalot. Les restriccions a les activitats d'oci nocturn, vigents fins fa alguns dies, no permetien assegurar la celebració de les activitats musicals. En la presentació del programa de Carnaval, demà a les 19 h al Centre d'Art Contemporani La Sala, es donarà a conèixer quins grups actuaran en cada concert.

Olga Arnau ha destacat que "s'està treballant a contrarellotge des de la FAC per adaptar aquests nous canvis" i ha recordat que Canal Blau retransmetrà en directe totes les guerres de Les Comparses.

Malgrat la recuperació de moltes de les activitats que formen el Carnaval de VNG, l'edició 2022 tindrà algunes restriccions més, com ara la no celebració de la Merengada, la supressió de les carrosses el divendres de l'Arrivo i el Ball de Paperet.

Totes les guerres es faran a la plaça de la Vila

Totes les guerres es faran a la plaça de la Vila

El Carnaval tindrà concerts nocturns

El Carnaval tindrà concerts nocturns

Les parelles hauran de dur mascareta a la plaça de la Vila

Les parelles hauran de dur mascareta a la plaça de la Vila

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració