Menú

Enquesta entre la població jove per redactar el nou Pla Local de Joventut

Comparteix:
08/02/2022 9:41

L'objectiu és fer una diagnosi de la situació actual dels i les joves de VNG

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú llança, a través de les xarxes socials i del Projecte Antenes als instituts de secundària, una enquesta adreçada a totes les persones joves de la ciutat que pretén recollir opinió i realitat, i que s'emmarca en l'elaboració del Pla Local de Joventut. L'enquesta ha de servir per recollir dades quantitatives i qualitatives sobre qüestions diverses de la vida, com ara estudis i formació, recerca de feina, equipaments, oci, benestar, etc. per elaborar una diagnosi de la situació del jovent a la ciutat.

El regidor de Joventut, Adrià Guevara, explica que “el Pla Local de Joventut és el document estratègic que inclourà totes les accions municipals destinades als i les joves de Vilanova i la Geltrú per als propers 4 anys”. I afegeix: "Per això és clau la màxima participació possible per part de tot tipus d'agents, especialment dels i les joves".

Per a la redacció del nou Pla es preveuen també diverses meses de participació i debat que permetin recollir les principals línies de treball a abordar des de l'ajuntament. Les primeres trobades han estat amb el personal tècnic de la Regidoria d'Infància i Joventut, així com amb els membres del govern municipal i els grups polítics de l'oposició, per tal d'incloure el màxim d'aportacions i pluralitat de visions sobre el jovent de la ciutat que ajudin a trobar consens. Les següents seran espais de trobada entre tècnics de diversos àmbits que treballen directament amb joves, i amb els propis joves, per segments d'edat, associats i no associats, per tal de donar el màxim de veu als protagonistes del Pla.

L'enquesta jove es durà a terme de forma online, a partir d'un formulari que es difondrà a través de les xarxes socials de l'Oficina Jove i de l'Ajuntament, i també s'enviarà per correu a diversos col·lectius i entitats per tal que arribi al màxim de joves possible. També s'ha generat un codi QR per accedir a l'enquesta escanejant-lo des dels cartells que es podran trobar en diversos espais de la ciutat, com la Universitat Politècnica o les parades de transport públic. Totes les persones que responguin l'enquesta entraran en el sorteig d'un patinet.

Si teniu entre 12 i 29 anys i voleu participar a l'enquesta, entreu a https://www.vilanova.cat/joves/ o bé al següent enllaç.

El resultat del sorteig es farà públic la tarda del 15 de març, dia en el qual es tancarà l'enquesta. El següent pas en aquesta fase de diagnosi per al Pla Local de Joventut seran les sessions participatives. Es preveu poder tenir el Pla redactat i aprovat a la tardor.

Sessió participativa amb els tècnics i agents implicats

Sessió participativa amb els tècnics i agents implicats

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració