Menú

Crida a aportar imatges de la Vilanova del segle XX a l'Arxiu Comarcal

Comparteix:
07/02/2022 12:33

L'Arxiu vol incorporar fotografies i documents des de la proclamació de la República i la Guerra Civil fins a la transició

L'Arxiu Comarcal del Garraf, amb l'ajuda de l'historiador Adrià Cabezas, ha iniciat un procés de digitalització d'una part de la documentació sobre la Guerra Civil, en concret uns 2.000 documents de gran interès per als investigadors de l'època. El regidor de Memòria Històrica, Enric Garriga, explica que l'objectiu de la digitalització “es preservar tots aquests documents, i sobretot, fer-los accessibles per consultar des de qualsevol lloc”.

En el marc d'aquesta tasca, l'Arxiu ha fet una crida a la ciutadania per incorporar documentació als seus fons.

Concretament, hi ha un buit important de fotografies de la vida quotidiana a la Vilanova i la Geltrú d'aquella època, però també de documents. Es tracta dels anys que van  des de la proclamació de la Segona República el 1931, passant per la Guerra Civil, fins als primers anys de la Transició democràtica, en l'època de les primeres eleccions democràtiques.

S'ha detectat que algunes famílies troben fotografies i documents als calaixos dels qui qui van viure la Guerra Civil a Vilanova i la Geltrú. Per això es fa aquesta crida, per recuperar aquesta part de la història, incorporar-la al fons municipal, preservar la memòria històrica de la ciutat i poder fer difusió d'aquest període recent.

Les persones que tinguin material, documents i fotografies d'aquesta època i que les vulguin cedir, han de posar-se en contacte amb l'Arxiu Comarcal o amb la Regidoria de Memòria Històrica, trucant al telèfon 938930013 o enviant un correu electrònic a arxiucomarcal@vilanova.cat. També es poden adreçar personalment a la seu de l'Arxiu Comarcal (Castell de la Geltrú) en horari de 9 a 14 h. Les imatges seran digitalitzades i posteriorment es retornaran a les seves propietàries, o bé conservaran amb la resta de fons fotogràfics que ja hi ha a l'Arxiu.

L'Arxiu ja disposa de fons fotogràfic de l'època, però es vol ampliar

L'Arxiu ja disposa de fons fotogràfic de l'època, però es vol ampliar

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració