Menú

Comença la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
01/02/2022 12:54

El pla comptarà amb un procés participatiu, a partir de l'anàlisi i presentació de les propostes

Vilanova i la Geltrú ha començat el procés de redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) Un Pla que segons la llei de Mobilitat 9/2003 han de tenir obligatòriament tots els municipis de més de 50.000 habitants i les capitals de comarca.

La llei estableix que la vigència d'un PMUS ha de ser de 6 anys. L'actual Pla es va començar a redactar l'any 2014 i es va aprovar definitivament l'any 2018. L'any 2019 l'Ajuntament de VNG va sol·licitar el recurs tècnic per a la redacció de la seva revisió, al catàleg de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona, que també s'encarrega de la coordinació de la redacció del Pla, i des de mitjans de l'any passat que ja s'hi està treballant tècnicament.

A banda dels motius legals, resulta de gran importància disposar d'un Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible actualitzat, ja que en ell s'estableixen les línies estratègiques en temes de mobilitat. Entre els objectius principals hi ha la millora de la qualitat de vida de les persones, els nous models de mobilitat, les noves prioritats, els recursos per combatre l'emergència climàtica, o l'adaptació a la Llei de canvi climàtic que, per exemple, determina que un PMUS inclogui abans de 2023 una Zona de baixes emissions dins el municipi.

Durant les darreres setmanes l'equip redactor de la Diputació de Barcelona s'ha centrat en la fase de diagnosi, que inclou l'anàlisi del PMUS vigent, el recull de documentació, les sessions participatives amb els diferents departaments de l'Ajuntament implicats, un treball de camp i enquestes telefòniques a la ciutadania sobre els seus hàbits de mobilitat actuals.

Properament s'obrirà un procés participatiu per recollir l'opinió de la ciutadania en relació a les línies estratègiques del PMUS. L'aprovació inicial del nou Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Vilanova i la Geltrú està prevista per aquest 2022

.

.

.

.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració