Menú

Més de 200 persones participen en les sessions de la quinzena CulturaMENT, organitzades a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
29/11/2021 11:09

En total s'han programat una dotzena d'activitats, en les que no ha faltat la música, el teatre o l'art

Més de dues-centes persones han participat aquest mes de novembre a les activitats organitzades per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Cultura, dins el projecte CulturaMENT. Una iniciativa de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu mostrar els beneficis que la cultura i les arts poden tenir en el benestar de les persones grans.

Vilanova i la Geltrú és un dels dotze municipis que formen part d'aquest projecte que ha estat valorat molt positivament, tant pel que fa als usuaris com als seus organitzadors. Les activitats culturals s'han adreçat a persones grans amb malalties mentals, com l'Alzheimer, així com als seus familiars i persones cuidadores, ja fossin professionals o voluntàries. El gruix de la programació s'ha realitzat des dels equipaments municipals com La Sala, el Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i les Biblioteques Municipals.

Amb l'objectiu de donar visibilitat al projecte, també s'han obert al públic en general algunes de les propostes, com una projecció cinematogràfica i un cinefòrum sobre la salut mental.

Els escenaris del Teatre i l'Auditori han acollit les sessions de musicoteràpia. El Centre d'Art contemporani visites dinamitzades al voltant de l'exposició Records de la Sala, i les Biblioteques Municipals han organitzat un espectacle sobre rondalles catalanes, lectures en veu alta, i tertúlies literàries, aquestes últimes obertes a tothom.

També han participat en l'organització de les propostes de la quinzena CulturaMENT el centre de Salut CAPI de Baix a Mar, la residència els Josepets, el Centre de dia Masbau, el Taller dels Sentits i ARC Gestió Cultural, entre d'altres.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Escena Vilanova, Gent gran, Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració