Menú

S'inicia el procés per redefinir el model d'Atenció a la Dependència a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
26/11/2021 14:10

Aquest dimecres s'ha fet una primera sessió per crear el grup de treball que abordarà la millora de l'atenció dels diferents models de dependència

Aquesta setmana ha començat el procés que permetrà redefinir el model l'Atenció a la Dependència a Vilanova i la Geltrú. La primera de les accions ha consistit en una sessió dinamitzada als professionals, tant en l'àmbit públic com privat, que treballen en l'atenció a persones, i a ciutadans de diverses entitats, per abordar de manera transversal com es pot millorar l'atenció a les dependències al municipi.

La Regidoria de Dependències i Inclusió promou la creació d'aquest grup, per tal de donar compliment als acords de la "Comissió del model d'atenció a les dependències i residències" creada en el context de la pandèmia. La sessió d'aquesta setmana tenia per objectiu la creació d'aquest grup de treball i consensuar els objectius del grup.

El regidor de Dependència i Inclusió, Oriol Huguet, ha destacat la importància del treball transversal a l'hora d'acordar un model de ciutat, que inclogui diferents mirades al voltant de la prevenció i l'atenció a la dependència. "Quan parlem de transversalitat, parlem de diversitat. Entenem que treballs per crear un grup que tingui en compte els eixos de desigualtat social en les seves conclusions, pot aconseguir que aquestes responguin a les necessitats actuals i futures" i ha afegit que "l'atenció en l'àmbit de la dependència es dóna en la situació vital de pèrdua de capacitat de realitzar de forma autònoma activitats bàsiques diàries, i que aquesta no només és un fenomen de l'envelliment"

Al llarg del primer semestre de 2022 el grup realitzarà noves jornades formatives, al final de les quals es podrà elaborar un document de treball amb les primeres conclusions i definició del model d'Atenció a la Dependència a Vilanova i la Geltrú.

Grup de treball, aquest dimecres 24 de novembre

Grup de treball, aquest dimecres 24 de novembre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Gent gran, Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració