Menú

Els mercats municipals inicien accions per augmentar el reciclatge

Comparteix:
06/10/2021 13:49

La mida de les parades, principal dificultat per separar els residus en origen

El Mercat del Centre i el Mercat de Mar començaran a fer accions per augmentar el reciclatge a les parades. Un estudi sobre la generació d'escombraries als mercats posa de manifest el baix nivell de separació en origen dels residus. Un dels motius és el poc espai disponible als punts de venda, per això l'ajuntament està buscant alternatives per facilitar aquest procés.

El regidor de Mercats, Jaume Carnicer, explica que s'està buscant "alguna manera de millorar, tenim informes i sabem la situació. Hem detectat que la major problemàtica són els espais, que a dins de les parades són molt reduïts, i fer aquesta separació al lloc de feina costa una miqueta".

Una de les primeres accions serà fer formació sobre la separació de residus, adreçada a paradistes. "De mica en mica hem d'anar fent pedagogia" diu el regidor, perquè "aquest canvi és necessari per tothom. Si no està ben separat, el gran problema que tenim és el sobrecost", en referència als preus cada cop més elevats que cal pagar per la brossa que es processa com a rebuig.

Una altra acció destacada serà la millora en l'equipament dels mercats, creant i millorant sales de reciclatge i altres elements que facilitin la separació de les diferents fraccions, com ara mini deixalleries o sistemes de retorn d'envasos.

Aquestes accions han de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, perquè l'eliminació de residus no separats genera CO2 que s'aboca a l'atmosfera i contribueix a l'efecte hivernacle. Augmentant el reciclatge es redueix la quantitat de residus, per tant hi ha una reducció d'emissions. "Hem d'intentar aconseguir el residu zero" afirma Jaume Carnicer, "sabem que és molt difícil, però hem d'anar cap aquest canvi". A banda de les motivacions mediambiental i econòmica, cal tenir en compte les noves normatives que obliguen a augmentar el reciclatge.

El Pla de reducció de residus dels mercats de VNG se suma a una altra iniciativa que està en marxa des del mes de març, Mou-te pel zero. Es tracta d'una campanya que promou les bones pràctiques relacionades amb la compra als mercats, i que premia la reducció i eliminació de residus a l'hora d'anar a comprar.

Els mercats municipals augmentaran el reciclatge

Els mercats municipals augmentaran el reciclatge

Les parades rebran formació sobre la separació de residus

Les parades rebran formació sobre la separació de residus

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Mercats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració