Menú

El govern municipal fa balanç dels dos primers anys de mandat en una nova audiència pública

Comparteix:
30/09/2021 13:33

La rebaixa del deute, la millora de la mobilitat i l'espai públic i la reactivació econòmica i social, aspectes centrals del debat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va celebrar dimecres una audiència pública per valorar els dos primers anys d'acció de govern. La tercera sessió participativa d'aquest mandat va reunir a l'Auditori de Neàpolis prop d'un centenar de persones que s'havien inscrit prèviament, en una sessió que es va poder seguir en directe pel canal de Youtube de l'Ajuntament, amb la col·laboració de Canal Blau.

Amb l'objectiu d'organitzar una sessió participativa amb la ciutadania per parlar sobre l'estat de la ciutat un cop travessat l'equador del mandat, el govern municipal ha volgut donar compte de la feina feta davant de la ciutadania, responent dubtes i inquietuds sobre les qüestions que preocupen els veïns i veïnes. 

L'alcaldessa Olga Arnau va parlar del Pla d'Actuació Municipal que l'equip de govern va presentar l'any 2019 amb l'objectiu que suposés una transformació de Vilanova i la Geltrú, amb 5 eixos temàtics, 19 àmbits i 129 compromisos. “La reactivació de la ciutat és la nostra prioritat, i hem incorporat les polítiques del Pla de Reactivació Econòmica i Social en aquest pla que conté el nostre compromís i que orienta la nostra tasca de govern. Volem deixar la ciutat molt millor de com ens la vam trobar. Pensem que els nostres principals reptes com a govern continuen essent mantenir la cohesió social, millorar l'accés a l'habitatge, la reactivació de l'economia, la promoció d'una mobilitat sostenible o la millora de la gestió dels residus”, ha dit Arnau.

L'alcaldessa destacava que en aquests dos anys s'ha aconseguit una rebaixa del deute, però que malgrat les adversitats financeres i les dificultats derivades de la pandèmia s'ha seguit apostant per millorar l'espai públic i s'han activat treballs de manteniment dels edificis municipals.

La primera tinenta d'alcaldia, Blanca Albà, i la segona tinenta d'alcaldia, Marta Jofra, van repassar els principals avenços realitzats en els 5 eixos del Pla d'Actuació Municipal: la Justícia social, la Dinamització econòmica i responsable, la Ciutat culta i creativa, el Territori equilibrat i ben connectat, i l'Ajuntament amable.

Albà destaca el treball “per afavorir la igualtat d'oportunitats i garantir uns serveis públics que estiguin al costat de les persones més vulnerables i de totes aquelles persones amb risc d'exclusió social”, amb accions com l'increment dels recursos econòmics i el personal de l'àmbit d'Acció Social, el suport a la gent gran incentivant l'envelliment actiu, o la posada en marxa de la Nau, per a l'activitat i dinamització juvenil.

Per la seva banda, Marta Jofra explicava que s'han aprovat unes ordenances amb una fiscalitat més justa i una major tarifació social, que s'han iniciat les internalitzacions del personal dels centres cívics i s'està preparant la del servei de neteja, i que s'ha facilitat el registre electrònic per fer tràmits amb l'Ajuntament des de casa. “Tot i la pandèmia i les vicissituds que ens ha tocat viure, ja hem executat més del 55% del Pla de Mandat al qual ens vam comprometre. Per això creiem que, a dia d'avui, tenim una ciutat millor de la que ens vam trobar”.

En el torn de preguntes, moderat per la Defensora de la Ciutadania, Núria Plana, les persones assistents van mostrar les seves inquietuds per temes de mobilitat, especialment per la circulació a la ronda Ibèrica, i per l'estat de l'espai públic, en relació als problemes en la recollida de la brossa i els dubtes sobre el nou sistema de recollida porta a porta que s'implantarà l'any vinent.

Les regidores i regidors del govern van respondre les preguntes de la ciutadania sobre aspectes com la neteja de torrents, la revisió del Pla General, la inversió prevista per solucionar problemes en l'enllumenat públic, l'estat de les mesures del Pla de Reactivació Econòmica i Social, els projectes sol·licitats als fons Next Generation i la reclamació del nou hospital que necessita la ciutat. També van sorgir, entre d'altres, qüestions relacionades amb l'estat de la Masia de Solicrup, la normativa sobre la presència de gossos a les platges, les alternatives davant el projecte d'apantallament d'ADIF a les vies del tren, o les mesures de mobilitat i previsió de nous equipaments i serveis al sector de Baix-a-Mar.

L`Audiència es va celebrar a l`auditori de Neàpolis

L'Audiència es va celebrar a l'auditori de Neàpolis

Blanca Albà, Olga Arnau i Marta Jofra

Blanca Albà, Olga Arnau i Marta Jofra

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració