Menú

Els museus de VNG tanquen l'estiu amb un increment de visitants

Comparteix:
08/09/2021 11:59

Malgrat les restriccions sanitàries, les xifres de 2021 han aconseguit apropar-se, i superar en alguns casos, les dades anteriors a la pandèmia

Els museus de Vilanova i la Geltrú han aconseguit tancar l'estiu amb un increment en les visites als seus espais i a les activitats complementàries.

En comparació a anys anteriors, aquest 2021 s'ha aconseguit apropar, i fins i tot superar en alguns dels casos, les xifres de visitants registrades als equipaments museístics en anys sense pandèmia (2019), recuperant així l'oferta de propostes dinamitzadores que la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu del Ferrocarril de Catalunya, l'Espai Far, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, el Centre d'Art Contemporani La Sala i la Torre Blava - Espai Guinovart han posat a l'abast del visitant i del conjunt de la ciutadania.

Dins les propostes presentades d'aquest estiu, cal destacar l'èxit d'assistència a les exposicions així com la bona acollida que han tingut les activitats programades, on pràcticament totes han tingut places exhaurides, respectant els aforaments màxims permesos indicats a les activitats culturals.

Cal remarcar que, a causa de la situació sanitària, la majoria dels visitants han estat públic de proximitat i català, i que el percentatge de visitants estrangers queda lluny de les xifres registrades en prepandèmia.

Les tres exposicions que han marcat la proposta museística d'aquest estiu ha estat El perquè de tot plegat: col·leccions d'un museu d'interès nacional (Biblioteca Museu Víctor Balaguer) que s'ha pogut visitar del 23 d'octubre de 2020 fins al 29 d'agost de 2021 i que ha registrat 7.488 visitants. Playmobils a Can Papiol. Un petit viatge per la història del segle XIX (Museu Romàntic Can Papiol) es podia visitar del 30 de juliol fins al 4 de setembre, i que ha comptat amb 3.005 visitants. I l'exposició El món d'en Roig (Espai Far) que es pot visitar del 9 de juliol fins al 12 de setembre, i que fins a 31 d'agost ha estat vista per 3.510 persones. Aquesta exposició es podrà veure posteriorment als Centres Cívics Municipals, fins al mes de març de 2022.

El regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni, Jordi Medina, ha valorat molt positivament aquest increment de visitants i l'ha vinculat a la interessant oferta museística que ofereixen els equipaments de la ciutat. "Veiem que les xifres són molt altes, la gent té ganes de consumir cultura i gaudir dels museus, i les diferents exposicions i activitats que es duen a terme reafirmen que la gent aprofita l'època de l'estiu per fer activitats en família, com anar a veure exposicions".

Xifres també excel·lents són les que aquest estiu s'han registrat al Centre d'Art Contemporani La Sala i al Museu del Ferrocarril, amb 3.615 i 4.300 visites, respectivament. La Torre Blava ha estat visitada per 865 persones i la Masia en Cabanyes per 382 persones.

Museus a la carta

Una altra de les propostes estiuenques ha estat la col·laboració amb el Gremi d'Hostaleria en el projecte de promoció "Museus a la carta". A la campanya s'hi han sumat 24 establiments de la ciutat, que oferien als seus clients visites gratuïtes o bé descomptes als equipaments museístics de la ciutat entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.

 

 

 

Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Museus, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració