Menú

Terrats i balcons seran el lloc ideal per veure el castell de focs de la Festa Major 2021

Comparteix:
26/07/2021 12:05

Enguany l'espectacle pirotècnic, que patrocina Bodegas Jaume Serra, es llançarà des de tres punts diferents de la ciutat

Sí, hi haurà castell de focs per la Festa Major. I no un, sinó tres de simultanis, que es podran seguir des de les terrasses i balcons de la ciutat. Aquesta és la solució que s'ha pres per poder gaudir enguany de l'espectacle pirotècnic més esperat de la Festa Major però adaptat a les mesures sanitàries vigents. Amb aquesta solució es volen evitar les possibles aglomeracions a la façana marítima, però garantint, en la mesura del possible, que tota la ciutadania pugui gaudir de la representació pirotècnica.

Com a novetat d'enguany, l'espectacle està patrocinat per les Bodegas Jaume Serra. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha signat un conveni amb aquestes caves vilanovines. És per això que divendres passat Luciano García Carrión Corujo, vicepresident de García Carrión, i Pere Escolar, gerent de Bodegas Jaume Serra, van ser a l'Ajuntament per signar el document amb l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, i amb la presència de la regidora de Cultura, Mercè Mateo.

Els encarregats de posar llum i color a la nit del 4 d'agost serà la reconeguda Pirotècnia Igual. L'escenari, però, es trasllada. En aquesta ocasió no es farà a la platja de Ribes Roges sinó que es llançarà des de tres punts diferents de la ciutat per tal que tots els vilanovins i vilanovines el puguin gaudir des de terrasses, balcons i terrats, garantint així les mesures sanitàries contra la Covid-19 establertes ara mateix.

Els encarregats del castell, la Pirotècnia Igual, l'han plantejat de diferent manera de com ho feien tradicionalment. Expliquen que els focs estaran distribuïts en diferents espais per poder arribar a molta més gent, evitant així les aglomeracions. Els focs es caracteritzaran per fer un espectacle vertical en lloc d'horitzontal, donant prioritat als efectes més alts en lloc de buscar una gran amplada, com se solia fer normalment. Es veuran flors i combinacions més grans, i més canvis de colors perquè siguin més visibles els efectes des de les cases. Unes figures de cares somrients i cors retran homenatge a tota la gent, enviant un missatge d'esperança cap a un futur proper millor. S'utilitzaran carcasses peònies de canvis de colors, crisantems amb pistils, pluges d'intermitències roses, blanques i verdes... I també es produiran efectes de llançaments múltiples, amb flocades de colors i dàlies, sense oblidar un gran final de colors.

La durada prevista dels castells serà de 15 minuts, llançats, de manera simultània. Aquelles llars que es trobi a prop dels punts de llançament rebran un Ajuntament Informa on se'ls notificarà la proximitat del punt de llançament per si cal prendre alguna mesura concreta.

El castell de focs es llançarà des de tres punts diferents de la ciutat, de  manera simultània

El castell de focs es llançarà des de tres punts diferents de la ciutat, de manera simultània

L`Ajuntament ha signat un conveni amb les Bodegas Jaume Serra, patrocinadors del castell de focs

L'Ajuntament ha signat un conveni amb les Bodegas Jaume Serra, patrocinadors del castell de focs

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració