Menú

Les persones majors de 75 anys rebran a casa seva la renovada Guia de Recursos i Serveis a les persones grans

Comparteix:
22/07/2021 14:00

Aquests dies també s'està distribuint la Guia de descomptes del Carnet Actiu

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha renovat la imatge de la Guia de Recursos i Serveis per a les Persones Grans i de la Guia de descomptes del Carnet Actiu, dues eines de consulta fàcil, amb informació actualitzada i d'interès, per a les persones grans i les seves famílies, que des de fa uns dies s'estan distribuint a les llars de les persones majors de 75 anys empadronades a la ciutat. En total arribaran a 5.250 nuclis familiars.

La regidora de Gent Gran, Blanca Albà, ha manifestat que “hem reeditat les dues guies actualitzant els continguts i adaptant el seu format pensant en la gent gran”. I ha afegit que “aquesta guia ens mostra tots els recursos que ens dona el carnet actiu, un carnet que, si ja es té, no cal renovar-lo”. La regidora ha recordat que aquestes guies  estan dirigides a totes aquelles persones majors de 65 anys, tot i que la tramesa s'hagi fet a les majors de 75 anys. “Estem en una gran crisi sanitària, on el col·lectiu de la gent gran ha patit molt. És important que la gent gran torni a participar en activitats, que es torni a activar, tot i la por que se'ls pugui generar. I és en aquest camí on cal que els hi fem un acompanyament”.

La Guia de Recursos i Serveis per a les Persones Grans és un document que vol donar resposta a les seves necessitats en tot el seu ampli ventall (lleure, social, assistencial...).  Es divideix en tres grans seccions: la promoció de l'envelliment actiu, on es poden consultar les activitats i/o espais que afavoreixen una vida activa i independent; els recursos de suport per a poder viure a casa amb el màxim d'autonomia i alternatives per quan això no és possible, i finalment altres informacions útils.

En el cas de la Guia de descomptes del Carnet Actiu hi ha la relació de tots els establiments (públics i privats) que ofereixen avantatges i descomptes, ja siguin en l'àmbit cultural i de lleure, en el transport públic urbà i interurbà, així com en els diferents comerços de la ciutat.

Tot i que la distribució de les guies és domiciliària, també es podran trobar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (plaça de la Vila, 8), al Casal Municipal de la Gent Gran i als Centres Cívics Municipals de Vilanova i la Geltrú. També està disponible en format electrònic al web municipal: https://www.vilanova.cat/gent_gran/

Envelliment actiu

El concepte envelliment actiu és un procés individual que s'estén al llarg de la vida i fa que la ciutadania arribi a la vellesa en bones condicions de salut, promovent la seva participació en la societat, afavorint la formació al llarg de la vida i garantint els seus drets de viure una vida activa i amb qualitat. 

L'augment de la longevitat suposa una oportunitat per incorporar el concepte d'envelliment actiu a les polítiques municipals que, des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, s'impulsen i adrecen al col·lectiu de les persones grans.

La regidora Blanca Albà i la usuària Pepa Gascón repassen les guies

La regidora Blanca Albà i la usuària Pepa Gascón repassen les guies

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Gent gran, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració