Menú

Satisfacció pel desenvolupament de l'onzena edició de la Fira Educativa Zona E

Comparteix:
26/04/2021 15:03

La fira, que enguany ha estat de caràcter virtual, ha comptat amb la participació de 25 centres educatius de la comarca del Garraf

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha valorat molt positivament el desenvolupament de l'onzena edició de la Zona. Una edició virtual que aquest divendres havia enregistrat un total de 2.172 visites a la pàgina web, un espai que estarà operatiu fins al 31 de maig. La població potencial d'estudiants entre els 16 i 18 anys de Vilanova s'estima per sobre les 3.000 persones. La fira educativa del Garraf, organitzada per l'Institut Municipal d'Educació i Treball ofereix un espai als centres de la comarca per tal que puguin mostrar la seva oferta formativa a joves, famílies i persones interessades en les diverses opcions d'ensenyaments postobligatoris i professionals del món educatiu i laboral.

La situació sanitària, a causa de la pandèmia, ha obligat a l'organització a canviar el model presencial per al virtual gràcies al seu web https://www.imet.cat/zona_educacio, on queda recollida tota l'oferta de la comarca del Garraf així com de centres de comarques properes.

Mercè Mateo, regidora d'Educació, VNG Inclusió, Dependència i Ocupació ha destacat la bona interacció detectada no solament pels usuaris sinó també per la implicació i participació dels mateixos centres. “Des dels mateixos centres, especialment per als alumnes de quart d'ESO i 2n de Batxillerat, s'han fet connexions i cerques a la pàgina. Tenim 5 instituts només a Vilanova, però la fira té caràcter comarcal i també s'hi ha connectat, estem parlant aproximadament d'uns altres 3.000 alumnes més. Ens fa molt contents veure que hem comptat amb 26 expositors el que significa la totalitat de l'oferta educativa de la comarca

La xifres de la XI a Fira Zona E ofereixen també  973 visites als centres des del mapa interactiu. Per a consultes sobre els estudis s'han comptabilitzat 343 interaccions, i en el cas de les consultes per a l'oferta d'estudis universitaris n'hi ha hagut 160. Es preveu que aquestes xifres seguiran augmentant, tot coincidint amb els períodes de preinscripcions de Cicles Formatius, Batxillerat o estudis universitaris, entre d'altres.

Per tal d'incrementar la difusió de l'oferta formativa s'han realitzat onze taules rodones, plantejades segons la tipologia d'estudis, amb participació de 25 centres educatius. Les taules rodones van ser emeses per Canal Blau Ràdio (100.4 FM) el dijous 15 d'abril. Més de mil persones les van escoltar en directe i, posteriorment, es van produir un centenar de descàrregues, ja que els àudios estan publicats al web de l'emissora municipal.

Un dels aspectes que també han despertat força interès ha estat el Punt d'Orientació i Atenció Personalitzada que l'Oficina Jove Garraf posava a disposició de totes les persones que tinguessin dubtes o volguessin informació més concreta. Durant la primera setmana de funcionament del web van atendre 168 consultes sobre temes relacionats amb l'educació i els processos formatius. Aquest servei funciona tot l'any i només cal trucar o enviar un correu per demanar cita.

Com a última dada destacar les 48 famílies que dijous 22 d'abril van participar en la xerrada en línia Orienta't en família, adreçada a famílies de joves que estan cursant 3r i 4t d'ESO.P “El contingut en vídeo d'aquesta xerrada estarà disponible a la web de l'IMET per què es pugui veure a demanda”, explica la regidora Maria Mercè Mateo. Finalment, i com a resultat d'aquesta activitat específica es van comptabilitzar 18 accions de guiatge i assessorament a joves i a les respectives famílies. 

Podeu escoltar la valoració de la zona E de la regidora Mercè Mateo aquí: https://fb.watch/56Asal1uMx/

 

La regidora Mercè Mateo mostrant la web de la Zona E

La regidora Mercè Mateo mostrant la web de la Zona E

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració