Menú

La plaça de Soler i Carbonell acollirà les tradicionals parades de llibres i roses amb motiu de la Diada de Sant Jordi

Comparteix:
16/04/2021 8:05

Quatre floristeries, vuit llibreries i dues editorials compartiran un espai perimetral, amb control d'aforament, de 9 del matí a 8 del vespre

Divendres vinent, 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, la plaça de Soler i Carbonell (plaça del Mercat) acollirà les tradicionals parades de venda de llibres i roses que enguany, tal com ja va succeir l'any anterior, ha calgut adaptar a la normativa sanitària marcada per la pandèmia per COVID-19.

Aquesta adaptació ha obligat també a realitzar una diada exclusivament professional, on només hi poden participar floristeries, llibreries i editorials. Per tant,  a diferència de com se sol celebrar, enguany no hi haurà presència d'entitats.

Quatre parades de venda de roses, vuit parades de venda de llibres i dues editorials compartiran un espai de 540 metres quadrats a l'aire lliure, amb control sanitari i d'aforament fins a un màxim de 135 persones, obert de 9 del matí fins a les 8 del vespre.

Fora del recinte, l'Ajuntament obrirà els dos quioscs de la rambla Principal. En el que hi situat a l'alçada del Teatre Principal s'hi ubicarà la Colla de Geganters de Vilanova, que aquests dies celebren el 250 aniversari dels gegants Hereu i Pubilla. A la parada s'hi vendrà el llibre infantil editat per l'ocasió i també serà punt de recollida per les persones que l'hagin adquirir online. El quiosc estarà obert del 23 al 25 d'abril de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores. També estarà obert el quiosc que habitualment utilitzen els Pabordes per vendre els productes de la Festa Major, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, en horari de matí i tarda. 

Activitats de Sant Jordi

Malgrat la situació sanitària, i sempre tenint en compte el compliment de la normativa, Vilanova i la Geltrú viurà una Diada Sant Jordi on no faltaran les activitats i actes culturals i literaris, com la presentació de llibre  L'Abans de Vilanova i la Geltrú. Recull gràfic 1960 - 1991 d'Anna Lleó i Xavier López, l'exposició fotogràfica virtual Sant Jordi. Retrats de novetats 2020-2021 d'Aida Moral, o dos especials Hora del conte: Els petits gegants de Marta Minella i Sebastià Serra, amb motiu del 250è aniversari de l'Hereu i la Pubilla, i Dracs, a càrrec de Petita companyia.

Altres activitats organitzades amb motiu de Sant Jordi són la campanya Audiolectures del Balaguer amb la qual es busquen persones voluntàries que vulguin convertir en audiolectures les obres literàries de Víctor Balaguer, una sessió de cinema familiar amb la pel·lícula Matilda, i la desena edició de Lectura compartida i encadenada de poesia a la Masia en Cabanyes.

La major part de les activitats tenen aforament limitat i es requereix inscripció prèvia. Podeu trobar aquí la informació detallada de totes d'elles.

Publicacions d'autors i autores locals

Cada any proliferen a la ciutat els títols d'obres d'autors i autores locals. Enguany aquest nombre de publicacions ha estat molt elevat. En total s'han publicat vint-i-dos títols de llibres per a públic adult, cinc títols de llibres per a públic infantil i cinc títols de llibres autoeditats. Aquí en teniu la relació de tots ells.

Per tal de difondre aquestes novetats literàries, Canal Blau Televisió emetrà un programa especial el 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, amb entrevistes als seus autors i autores. El programa ha estat organitzat conjuntament amb la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú, i en col·laboració de l'editorial El Cep i la Nansa i les llibreries de la ciutat.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques, Cultura, Espai públic, Festa, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració