Menú

L'Ajuntament dona suport al PlaTea JOVE, la nova iniciativa del Círcol Catòlic per impulsar les arts escèniques entre el jovent

Comparteix:
14/04/2021 11:52

El projecte vol donar suport a les joves companyies per crear i presentar els seus espectacles

El teatre Círcol Catòlic ha creat un espai on es puguin trobar els i les joves al voltant de la cultura i el teatre, com a motor de l'escena teatral del futur. Sota el nom de PlaTea JOVE, serà un espai on joves actors, directors i tècnics tinguin l'oportunitat d'assolir coneixements i recursos que els ajudin a obrir-se camí en el món dels escenaris.

La pandèmia de la Covid-19 ha suposat unes conseqüències nefastes en el món de la cultura, que han motivat encara més l'associació Círcol Catòlic per buscar la manera d'ajudar a que la cultura s'obri pas per al jovent, permetent-los créixer com a ciutadans lliures i crítics. La presidenta de l'Associació Círcol Catòlic, Judit Llaó, explica que “la proposta neix de la inquietud de tenir una companyia resident i veure les poques oportunitats de sortir que tenim. Estem en una ciutat arrelada en el món de les art escèniques, i vam pensar que hi ha joves que tenen moltes ganes, que tenim un batxillerat artístic, i que val la pena intentar-ho”.

L'Ajuntament dóna suport a la iniciativa, i en farà difusió als instituts de secundària a través del projecte Antenes. En l'acte de presentació, l'alcaldessa Olga Arnau ha dit: “el que avui estem fent és crear un viver de persones en les arts escèniques, que tinguin l'oportunitat de presentar-nos el que creen, que puguin volar cap a fora i després tornar, perquè a Vilanova i la Geltrú s'hi ha de tornar”. Per la seva banda, el regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, recorda que aquest impuls ha de servir per atrapar els més joves apropant-los al teatre, i alhora donar suport a les joves companyies per crear i presentar els seus espectacles.

Així, PlaTea JOVE vol ajudar les noves companyies de les arts escèniques a tirar endavant els seus projectes teatrals aprofitant les infraestructures que ofereix el Círcol Catòlic, i també vol omplir la platea de gent jove.

L'any 2020 el Círcol Catòlic s'ha incorporat a la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya (XTAC) amb el desig d'impulsar la dinamització de l'espai cultural, oferint un catàleg d'espectacles propis i de tercers. Dins aquesta línia, el PlaTea JOVE s'inicia el 25 d'abril amb l'obra “Per què els taurons?”, i continua el 16 de maig amb “L'última trinxera”, el 6 de juny amb “36 preguntes que faran que t'enamoris”, el 19 de setembre amb “Carrer de Txernòbil”, i acabarà el17 d'octubre amb “Bruna, el musical”.

La iniciativa vol promoure el talent juvenil

La iniciativa vol promoure el talent juvenil

Dimarts es va fer l`acte de presentació al mateix Círcol Catòlic

Dimarts es va fer l`acte de presentació al mateix Círcol Catòlic

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració