Menú

Prop d'un miler de persones rebran la vacuna d'AstraZeneca la setmana vinent a VNG

Comparteix:
26/03/2021 14:21

Les dosis actuals estan destinades a les persones d'entre 60 i 65 anys, que rebran un sms per a la cita

Mentre s'espera que a mitjans d'abril pugui obrir la Nau del Museu del Ferrocarril com a centre de vacunació, el centre cívic Sant Joan continua la campanya de vacunació amb AstraZeneca als grups de població indicats.

Així, a banda de les dosis que quedaven per posar a col·lectius essencials (com cossos de seguretat o mestres), aquesta setmana ja s'està vacunant les persones d'entre 60 i 65 anys. Per a la setmana que ve, l'Institut Català de la Salut disposa de 930 dosis per injectar a Vilanova.

La campanya de vacunació es planifica en funció de les dosis que van arribant, i les primeres previsions de la Conselleria de Salut de la Generalitat han sofert un contratemps aquest dijous quan el Ministeri de Sanitat informava que les 148.000 dosis de la vacuna d'AstraZeneca que havien d'arribar a Catalunya la setmana vinent no arribaran.

Aquest retard no afecta les vacunacions programades per rebre la vacuna els pròxims dies, perquè n'hi havia en estoc. Però pot quedar afectada la programació de noves cites a través de la pàgina web www.vacunacovidsalut.cat , l'opció que s'ha ofert a les persones d'entre 60 i 65 anys que no hagin rebut un sms convocant-les i que vulguin demanar hora. És per això que es recomana que s'esperin a rebre el missatge a través del telèfon mòbil.

La vacuna contra la COVID-19 té com a objectiu arribar a la immunitat de grup que minimitzi els efectes de la pandèmia.

Cal destacar que la vacuna d'AstraZeneca no es recomana en menors de 18 anys, i que actualment està recomanada fins als 65. No es recomana a pacients amb immunodepressió greu (incloent càncer en tractament quimioteràpic), malaltia cardiovascular no controlada i malaltia hepàtica, renal, metabòlica / endocrina o neurològica greus. En aquests casos, serà el centre sanitari de referència per a aquell  malalt qui el/la citarà per ser vacunat/da. També poden fer la consulta al seu metge a través de www.lamevasalut.cat

En aquests propers dies tampoc podran rebre la vacuna les persones que siguin contacte estret d'un positiu mentre estiguin en procés d'aïllament, ni les que hagin estat diagnosticades de Covid-19 en els últims 6 mesos.

Tota la informació a la web: https://canalsalut.gencat.cat/vacunacovid19

La vacuna s`està posant, de moment, al centre cívic de Sant Joan, sempre amb cita concertada

La vacuna s`està posant, de moment, al centre cívic de Sant Joan, sempre amb cita concertada

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració