Menú

El 15 de març comencen les preinscripcions escolars per al curs 2021-2022

Comparteix:
02/03/2021 15:00

Els centres educatius adapten les jornades de portes obertes combinant presencialitat i informació en format virtual

Del 15 fins al 24 de març s'obren les preinscripcions per al segon cicle d'educació infantil (a partir de P3) i educació primària (a partir de 1r). I del 17 fins al 24 de març cal fer la preinscripció per a l'educació secundària obligatòria (a partir de 1r d'ESO).

Les dates per a les preinscripcions a les llars d'infants seran del 10 al 21 de maig, i per als estudis postobligatoris són: de l'11 al 17 de maig per al Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny; i del 25 al 31 de maig per als Cicles de grau superior.

El Departament d'Educació ha establert aquestes dates de manera provisional, i encara es podrien modificar lleugerament.

La web de l'IMET (Institut Municipal d'Educació i Treball) publica el calendari de portes obertes, que enguany s'ha hagut d'adaptar a les restriccions de la pandèmia. És per això que la majoria d'escoles ofereixen una visita presencial amb cita concertada, i també una visita virtual a través d'un enllaç. Pel que fa als instituts públics, només oferiran portes obertes virtuals.  

En aquesta web, les famílies trobaran des d'un mapa amb tots els centres de la ciutat, fins a la informació de com fer els tràmits de preinscripció, passant per la informació detallada de cadascun dels centres educatius.

Les famílies amb infants que han de començar P3 o 1r d'ESO rebran a casa la informació sobre les dates, la documentació que cal aportar, i on es poden dirigir en cas de dubte. La regidora d'Educació, Mercè Mateo, ha explicat que “aquest any les preinscripcions es faran en el termini habitual, i es farà tot de manera telemàtica. Les famílies que necessitin suport podran demanar cita a l'Oficina Municipal d'Escolarització”.

Pel que fa a les portes obertes, la regidora destaca que tots els centres han dotat de més contingut les seves pàgines web, explicant el projecte educatiu, el dia a dia i les  fortaleses de l'escola, perquè les famílies puguin indagar i valorar d'acord amb les seves necessitats quina és l'escola que més els escau. “Convidem les famílies a que mirin, remenin, s'assessorin i preguntin, i puguin anar al màxim de portes obertes. A Vilanova tenim molt bones escoles, cadascú ha de tenir clar quin és el seu criteri: que el projecte pedagògic posi èmfasi en la llengua, les matemàtiques, la creativitat, o que el menjador tingui cuina pròpia, per exemple". A la ciutat hi ha 11 escoles públiques i 5 concertades d'infantil i primària. Pel que fa a la ESO, hi ha 5 instituts públics i 5 concertats.

La regidora també destaca que, per segon any consecutiu, s'ha aconseguit que el Departament d'Educació baixi les ràtios a les escoles de VNG, i el curs vinent hi haurà 21 alumnes de P3 a l'escola pública i 23 a la concertada. “L'objectiu és millorar la qualitat educativa. Totes les escoles de Vilanova són inclusives, però algunes tenen més alumnat amb necessitats educatives especials, i està demostrat que amb menys alumnat a l'aula hi ha més atenció a la diversitat”, ha dit Mateo.

El fet d'haver baixat les ràtios comporta que tampoc es tancarà cap línia el curs vinent, i n'hi haurà 27 de P3. Pel que fa a la secundària, atenent al descens de població en edat de començar 1r d'ESO, el curs vinent hi haurà 18 aules enlloc de 19.

Les famílies que tenen infants en edat de començar P3 o 1r d`ESO hauran de fer la preinscripció

Les famílies que tenen infants en edat de començar P3 o 1r d`ESO hauran de fer la preinscripció

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Infància, Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració