Menú

El tradicional pregó dels Tres Tombs i l'ofici a l'església de Sant Antoni Abat centren els actes de celebració de la Festa Major d'hivern, enguany reduïda d'actes per la pandèmia

Comparteix:
18/01/2021 14:13

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, agraeix a l'Associació dels Tres Tombs el treball coordinat per mantenir la festa, encara que hagi estat en petit format

La Festa Major d'hivern ha estat marcada enguany per la situació epidemiològica que ha impedit celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs. Tanmateix, i gràcies al treball coordinat entre l'Associació dels Tres Tombs i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la ciutat ha pogut gaudir d'alguns actes com el Pregó dels Tres Tombs, enguany a càrrec de Jesús Albiol, celebrat dissabte al Teatre Principal o la missa en honor al sant patró a l'església de Sant Antoni.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Adelaida Moya, la d'enguany ha estat una reformulació de la festa, obligats per la pandèmia. "Com totes les celebracions de la ciutat hem hagut de reformular la celebració de Sant Antoni, ja que a causa de la pandèmia no ens ha permès viure-la com estaven acostumats. Tot el que sigui celebracions al carrer amb grups de gent nombrosos està contraindicat i no ens ha quedat més remei que fer-ho així"

En aquest sentit, la regidora ha agraït el treball de l'Associació dels Tres Tombs, de qui ha dit havien estat molt pendents per tal que les activitats tinguessin en compte les garanties de salut publica per a tothom: "Gràcies a aquesta coordinació hem fet una festa, amb molt petit format, que ha respectat el tronc més institucional o tradicional, si bé ha calgut deixar de banda el més essencial que és el protagonisme dels animals, els carros i cavalleries, tot i que simbòlicament han pogut sortir per ser presents a l'ofici o per vendre els tortells”.


El Carnaval 2021

Un cop passat els Tres Tombs el calendari festiu de la ciutat ja té la vista posada en la celebració del Carnaval. Sobre com serà aquest any i quins actes es podran realitzar, la regidora de Cultura ha explicat que, un cop més caldrà adaptar-se, ja que res fa preveure un canvi pel que fa a la situació epidemiològica. "El Carnaval de Vilanova és per viure'l, per estar-hi a dins, per participar-hi, i evidentment aquest any és totalment diferent. Totes les previsions indiquen que la setmana en què cau enguany Carnaval la pandèmia estarà en un punt complicat, amb la qual cosa ens obliga encara més a restringir i a ser més prudents que mai."

Moya ha dit que s'està treballant intensament amb la FAC, des de fa molts mesos, així com amb algunes entitats que han fet arribar les seves propostes. "Durant aquests mesos de feina hem anat tirant endavant i enrere. Hem ampliat propostes, reduint-les i adaptant-les perquè setmana a setmana la situació va canviant. Per tant el que preveiem és un Carnaval molt simbòlic. Vull agrair la feina de la FAC, a qui els ha tocat viure un Carnaval molt complicat, pel seu treball amb nosaltres preparant la reformulació del que segurament és la festa més important o més representativa de Vilanova i la Geltrú".

Sant Antoni va presidir l`ofici

Sant Antoni va presidir l`ofici

El pregó es va fer dissabte al Teatre Principal

El pregó es va fer dissabte al Teatre Principal

El carro dels tortells sí que va poder sortir

El carro dels tortells sí que va poder sortir

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració