Menú

Moren dues de les persones residents de Els Josepets que estaven ingressades a l'hospital de Sant Camil a causa de la COVID19

Comparteix:
13/01/2021 13:26

Aquesta nit s'ha hagut d'hospitalitzar un altre resident i ara en són dos els que presenten un pronòstic reservat

Dues de les persones residents a Els Josepets que estaven hospitalitzades per un agreujament del seu estat de salut, a causa d'haver contret el virus de la Covid-19, van morir durant el dia d'ahir.

A hores d'ara, a Els Josepets hi ha diagnosticades 19 persones per COVID19, entre les persones residents. Dues d'elles estan hospitalitzades a Sant Camil, l'última va ser traslladada ahir al vespre, i les altres 17 presenten en aquest moment una evolució mèdica estable.

La infecció està afectant també al personal de la residència, amb contagis en les últimes hores de dues persones del personal d'infermeria. En total són 9 els treballadors/es que han donat positiu en els tests, 7 de la residència i 2 d'altres serveis.

La baixes en el personal d'infermeria representen un contratemps en el funcionament del centre, ja que en aquest moment només es disposa d'una sola infermera per tota la residència.

La regidora de Dependència, Mercè Mateo, ha explicat que la manca de personal d'infermeria al nostre país representa actualment un greu problema, ja que dificulta la possibilitat de trobar personal per cobrir baixes i/o vacants. Per aquest motiu, i mentre no es normalitzi la situació, el centre ha reorganitzat les tasques de cures, entre l'actual infermera i el personal auxiliar de suport. “Estem patint molt aquesta manca de personal d'infermeria, de les quatre infermeres tres estan de baixa. Fa dies que estem demanant ajuda a la conselleria per incrementar personal, tenim el suport del CAP Jaume I, i en cas que fos necessari tindríem també el personal del CAPI. Però sigui com sigui no ens quedarem sense personal d'infermeria”.

Per tal d'afrontar aquesta falta de personal, la direcció del centre ha endegat diverses accions. La primera d'elles, ja iniciada a principis de setmana, és el fet de comptar amb el suport assistencial del CAP Jaume I (personal mèdic i d'infermeria), així com, si es donés una situació crítica,  del personal sanitari propi, adscrit al CAPI de Baix-a-Mar. En paral·lel es continua demanant a la Generalitat que es proporcioni, de la bossa de treballadors per situacions emergents, personal d'atenció a les persones residents, en concret s'ha sol·licitat una infermera i 6 gerocultors/es i s'estan realitzant entrevistes per contractar nou personal, gràcies a la convocatòria oberta de places.

Mateo ha dit que l'índex d'incidència de contagis a els Josepets és actualment del 17%. “Una xifra molt baix, en relació al conjunt de la població residencial. Tot i això, tot l'equip està en un moment emocional complicat, així com els residents i les seves famílies que viuen amb molt dolor el fet de no poder-los veure”

  • Suport i atenció als familiars de les persones residents

Conscient que la situació actual representa una angoixa pels familiars que tenen persones al centre, i que a causa d'aquesta no es permeten les visites, des de la direcció del centre s'han establert uns protocols d'informació. “La nostra voluntat és ser el màxim de transparent possibles, pensem que tot s'ha d'explicat encara que faci mal i busquem la manera més respectuosa de fer-ho, però pensem que es un deure de l'administració pública explicar que és el que passa”.

-  Trucades diàries, per part del personal d'infermeria, als familiars de les persones residents infectades per la COVID19.

-  Videotrucades entre les persones residents i els seus familiars.

- Consultes dels familiars, que es respondran per correu electrònic o telefònicament.

Aquests dies es continuaran realitzant PCR i tests ràpids d'antígens per tal de detectar possibles nous contagis. La regidora ha recordat que, respecte la primera onada, ara es compta amb més material de protecció per a tothom i que hi ha la possibilitat de fer tests setmanals, el que permet ens permet actuar amb més celeritat.

 

Mercè Mateo, regidora de Dependència

Mercè Mateo, regidora de Dependència

Plataforma - Residència Els Josepets

Plataforma - Residència Els Josepets

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració