Menú

Augmenten fins a 18 les persones afectades per la Covid-19 a la residència Els Josepets. Tres d'aquestes persones han estat hospitalitzades per un agreujament del seu estat de salut

Comparteix:
11/01/2021 19:40

A causa de la situació, la residència tindrà el suport d'un metge i d'una infermera de l'Atenció Primària

A dia d'avui, el nombre de persones residents a Els Josepets afectades per la Covid-19 ascendeix a 18. Tres d'aquestes persones han requerit ingrés hospitalari, dues ahir diumenge i una tercera avui dilluns, a causa d'un empitjorament del seu estat de salut.

Des de la direcció del centre s'informa que dues de les últimes persones detectades com a positives per Covid-19 són usuàries de la primera planta. Això implica malauradament un avenç important en el contagi dins la residència, al sobrepassar la tercera planta on, a principis de gener, es van detectar els primers casos.

Ahir a la nit, en conèixer el primer positiu de la primera planta, es van fer tests d'antígens ràpids a tots els residents de la primera planta i va ser quan es va detectar el segon positiu. A més, aquesta tarda s'ha conegut un nou cas de positiu entre el personal laboral.

A causa d'aquesta situació, demà dimarts es realitzaran novament proves PCR a tots els residents de la tercera planta, així com a tots els treballadors i treballadores de la residència. D'altra banda s'està a l'espera de saber els resultats de les proves PCR que divendres passat es van fer a totes les persones residents a la primera i tercera planta.

Increment de recursos

Davant la situació, la direcció del centre ha demanat al Departament de Salut poder incrementar el personal d'atenció a les persones residents, en concret s'ha sol·licitat una infermera i 6 gerocultors/es. Aquesta petició es realitza en previsió que en els pròxims dies es poguessin produït baixes laborals entre el personal del centre, tot i que hores d'ara tots els torns estan coberts. A banda, continuen obertes les convocatòries per substitució.

En paral·lel també s'ha sol·licitat un major suport per part de l'atenció primària, de manera que el personal mèdic i d'infermeria propi de la residència comptarà també amb el suport d'un segon equip mèdic i d'infermeria per visitar als residents que ho requereixin.

La regidora de Dependència, Mercè Mateo, ha explicat que malauradament no estem vivint bons moments a nivell general, en relació a l'increment de la transmissió, i això ha acabat afectant també la residència. Mateo també ha dit que si bé sabem que és molt complicat controlar i aturar el virus, estem treballant intensament per minimitzar-ne els efectes. Tots els meus ànims i suport a totes les persones que estan vivint els efectes negatius de la pandèmia.

 

Residència Els Josepets

Residència Els Josepets

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració