Menú

L'Ajuntament subvencionarà la meitat de l'IBI 2020 als hotels de VNG

Comparteix:
14/12/2020 14:17

El sector està especialment afectat per les conseqüències de la Covid-19

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú subvencionarà el 50% de l'IBI de 2020 als establiments hotelers de la ciutat. El govern vilanoví, després de diverses reunions amb aquest sector especialment afectat per la crisi del Coronavirus, ha decidit fer una convocatòria d'ajuts específica per fer front al pagament de l'Impost de Béns Immobles.

La regidora d'empresa, Conxi Martínez recorda que “aquesta situació de crisi motivada per la Covid-19 ha perjudicat -i molt- al sector econòmic, al teixit productiu que tenim a VNG i molt especialment cal fer èmfasi en el sector hoteler que realment ho està passant molt malament”. Les restriccions de mobilitat i les limitacions horàries han deixat pràcticament a zero l'activitat hotelera.

Analitzant la situació “és obvi que el primer trimestre de 2021 tampoc es presenta amb bones perspectives” explica la regidora. “Parlant amb ells i escoltant-los molt vam decidir com a govern convocar una subvenció que correspondria a un import de gairebé el 50% de la quota de l'IBI d'aquest any”.

Conxi Martínez recorda que els primers mesos de la crisi ja es va facilitar el fraccionament i l'endarreriment de les quotes, però com que l'IBI és un impost estatal “no podem anar més enllà. Si que els hi hem demanat que ho fraccionin de cara al 2021 i guanyem tot aquest temps mentre es fan les bases i la convocatòria. Tenim aquest marge de temps que els ajudarà a fer front a aquesta quota”.

Les subvencions a l'Impost de Béns Immobles dels hotels estaran incloses en una partida del pressupost 2021, amb una dotació prevista de 500.000 €, que anirà dedicada a ajudar al teixit econòmic local especialment malmès amb la pandèmia. La quantitat estimada a subvencionar als hotels és de 80.000 €.

Visita institucional a hotels de VNG (octubre 2020)

Visita institucional a hotels de VNG (octubre 2020)

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració