Menú

VNG celebra el Dia Internacional del Voluntariat amb un agraïment especial a totes les persones que van col·laborar durant la pandèmia

Comparteix:
03/12/2020 14:17

Una penjada de pancartes, una exposició al Mercat del Centre i un vídeo, actes principals d'aquest any

El 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat, un dia per reconèixer i agrair la tasca que realitzen cada dia milions de persones voluntàries  d'una manera altruista i sense esperar res a canvi.

A Vilanova i la Geltrú, la celebració s'ha volgut centrar especialment “en l'agraïment a totes les persones i entitats voluntàries que van donar suport a la ciutadania en un any tan complicat com el que estem vivint, especialment  a les persones i entitats que van formar la Xarxa Ciutadana de Suport”, com ha explicat el regidor de l'Oficina d'Entitats, Adrià Guevara.

És per això que s'han penjat pancartes en diversos barris de la ciutat amb una imatge especial, un cartell que diu “Gràcies”. Un agraïment que, segons el regidor, “és molt senzill i molt sincer. Està format pels logotips de la cinquantena d'entitats que van participar de la Xarxa i que ens han donat un cop de mà en la gestió d'aquesta crisi social i sanitària. Sense el seu paper no ens n'haguéssim sortit”.

La Xarxa Ciutadana de Suport, formada per una cinquantena d'entitats i unes 300 persones voluntàries a títol individual, no està activada en aquests moments de la pandèmia perquè, per ara, l'Ajuntament disposa dels recursos suficients per fer front al que cal en aquests moments.

Al voltant de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, fins al 12 de desembre es pot veure al Mercat del Centre les fotografies del concurs “Capta el Voluntariat 2019”. Es tracta de les imatges presentades per les entitats a aquest 1r concurs, que capten el dia a dia de les persones voluntàries.

A més, enguany se celebren els 10 anys de la posada en funcionament de la Mesa d'Entitats Socials de VNG, un espai de trobada on participen diverses entitats del Tercer Sector de la ciutat i s'aborden objectius socials comuns, i de la qual l'Ajuntament forma part. És per això que s'ha fet un vídeo commemoratiu, on diverses persones que han format part de la Mesa ens expliquen què és i què aporta a la ciutat.

El Dia del Voluntariat d'enguany serveix també per commemorar una altra efemèride, el segon aniversari de la posada en marxa de l'Oficina d'Entitats - Punt del Voluntariat. En aquest sentit, el regidor responsable ha recordat que  Som una ciutat molt rica a nivell cultural, amb molta implicació de la gent, i ara mateix tenim diferents crides de voluntariat actives. Per això convidem tothom qui vulgui fer voluntariat a apropar-se al Punt de Voluntariat, perquè sempre hi ha feina a fer, i des d'allà podem dirigir-los on puguin aportar més”.

Guevara ha volgut recordar que no només hi ha voluntariat social, també hi ha entitats mediambientals, culturals, esportives o juvenils que necessiten persones que tinguin ganes de fer de voluntàries. Per això des de l'Oficina d‘Entitats - Punt de Voluntariat es fan dues grans missions: l'acompanyament  a entitats en els tràmits, documentació i formació, però també recollir les seves crides de voluntariat, fent de pont entre l'oferta i la demanda de persones que volen fer voluntariat.

Tota la informació sobre l'Oficina d'Entitats i les crides de voluntariat es poden trobar al nou web de l'Oficina d'Entitats

L`exposició es pot visitar fins al dia 12 al Mercat del Centre

L`exposició es pot visitar fins al dia 12 al Mercat del Centre

.

.

El cartell del Dia del Voluntariat 2020 a VNG

El cartell del Dia del Voluntariat 2020 a VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració