Menú

El Premi Menjallibres, ara també per alumnat de 3r i 4t d'ESO

Comparteix:
03/12/2020 10:09

S'amplia així el projecte de foment a la lectura per a joves, que arriba enguany a la quarta edició.

El Premi Menjallibres, de foment a la lectura entre joves de 1r i 2n d'ESO de Vilanova i la Geltrú, inicia la quarta edició amb la novetat d'afegir una nova línia adreçada a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO.

Enguany, malgrat les dificultats del moment i l'esforç pressupostari i organitzatiu que suposa duplicar les lectures i les trobades, s'ha decidit apostar per fer créixer el projecte i fer-lo arribar a tota la secundària, conscients de l'oportunitat que suposa per l'alumnat poder gaudir de l'experiència.

Els nois i noies que formen part d'aquest projecte voluntari hauran de llegir les obres finalistes seleccionades. Posteriorment tindran l'oportunitat de conèixer i parlar amb els seus autors i seran els encarregats d'escollir, a través dels seus vots, l'obra guanyadora.

Les lectures finalistes de l'edició del curs 2020/2021 són les següents:

1r - 2n d'ESO

  • Kambirí de Lluís Prats (Estrella Polar)
  • Ella de Núria Pradas (Bambú)
  • Hores salvatges de Jordi Sierra i Fabra (Tàndem)

3r - 4t d'ESO

  • Prop de les bombes d'Emili Bayo (Cruïlla)
  • Tot plegat semblava una broma d'Anna Vilar (Animallibres)
  • El efecto Frankenstein d'Èlia Barceló (Edebé)

Aquestes obres han estat seleccionades pels grups promotors, formats per dos representants del professorat i dos representants de l'alumnat dels centres de secundària, una representant de les llibreries locals, una representant de les biblioteques municipals i una autora local vinculada a aquest gènere.

Per seleccionar les obres finalistes el grup promotor selecciona llibres de temàtica diversa, que puguin cobrir les expectatives dels lectors i oferir així  una representació equilibrada del més interessant i representatiu de la narrativa actual.

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, XBMVNG) en col·laboració amb els centres d'educació secundària obligatòria, públics i concertats, de la ciutat.

En paral·lel a aquesta activitat s'ha organitzat un Concurs de  Booktràilers, en el que hi participen el Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril de Catalunya, Rodalies RENFE, el Círcol Catòlic i la plataforma Filmin, que fan possibles els premis que reben els estudiants guanyadors.

Menjallibres- imatge d`arxiu-

Menjallibres- imatge d`arxiu-

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques, Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració