Menú

VNG presenta el seu Nadal: viu, tradicional i solidari

Comparteix:
01/12/2020 18:34

Els Reis preparen la seva arribada a la ciutat la tarda del 5 de gener. Es podrà veure per Canal Blau

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i la regidora de Cultura, Adelaida Moya, han presentat aquest matí al Teatre Principal les principals novetats de les activitats de Nadal i Reis d'enguany, en unes circumstàncies extraordinàries marcades per la pandèmia i que impedeixen la celebració habitual. 

Amb el lema "Fem Nadal", el missatge que vol transmetre l'Ajuntament és d'animar a celebrar les festes i que el conjunt de la ciutadania visqui dies màgics malgrat les circumstàncies. “Es posarà tot l'esforç i la imaginació perquè aquest any tinguem un Nadal viu, tradicional i més solidari que mai”, ha afirmat l'alcaldessa. 

Les activitats nadalenques es promouran al voltant de tres eixos. Es parla d'un “Nadal viu” perquè es vol aconseguir que l'ambient del Nadal es visqui als carrers i a totes les llars. “Nadal tradicional” perquè, tot i que aquest any els actes tradicionals s'hauran d'adaptar, hi seran i en podrà gaudir tothom. I també d'un “Nadal solidari”, perquè la situació de crisi farà que siguin unes festes difícils per a moltes persones i la ciutat haurà de ser al seu costat.

Olga Arnau ha puntualitzat que “volem un Nadal viu al carrer, perquè volem protegir el nostre teixit comercial i la nostra restauració”. Així mateix, ha convidat la ciutadania a comprar “a casa” per Nadal, per contribuir a la dinamització de l'activitat econòmica tot consumint al municipi. Per generar ambient nadalenc a la ciutat, s'ha incrementat i avançat l'encesa de la il·luminació als eixos comercials, ja des del cap de setmana passat.

L'arribada dels Reis, retransmesa per Canal Blau

L'Ajuntament, de la mà amb el teixit associatiu i professional, està treballant intensament en la reformulació de tots els actes que formen part del cicle tradicional de la ciutat, per adaptar-se i reinventar-se amb l'objectiu de no aturar l'activitat cultural.

Respecte a un dels esdeveniments que genera més expectatives, Adelaida Moya ha confirmat que tothom podrà seguir l'arribada dels Reis Mags el dia 5 de gener a partir de les 19 h per Canal Blau Televisió. Els dies abans, el Patge Eliseu, el carter reial, ho deixarà tot preparat perquè els infants puguin lliurar les seves cartes amb temps.

Així, en els propers dies l'Eliseu distribuirà unes bústies reials a les escoles i llars d'infants, per tal que les nenes i els nens de la ciutat preparin ja la seva carta i l'enviïn. D'altra banda, el carter reial prepara una sorpresa molt especial i convida els infants a visitar l'Oficina de l'Eliseu, els dies 2, 3 i 4 de gener, al Teatre Principal. En aquest indret fins ara mantingut en secret, l'Eliseu mostrarà als visitants com es gestiona la recepció de les cartes fins que arriben a mans dels Reis.

A més a més, tal com ha apuntat la regidora, els nens i les nenes tenen un encàrrec molt important: la missió fanalet. Es tracta d'elaborar uns fanalets ben vistosos perquè puguin guiar Ses Majestats la Nit de Reis. Tots els detalls d'aquestes activitats són disponibles al web de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La imatge gràfica de la campanya de Nadal d'aquest any es basa en les il·lustracions del conte Eliseu, carter reial, a càrrec de l'il·lustrador Carles Hernández.  La direcció artística de les activitats de Nadal i dels Reis és càrrec de l'Estaquirot Teatre i de l'Aula d'Activitats Teatrals Tracart, amb les col·laboracions de Crispetes, Virutes i Canal Blau.

Adelaida Moya ha destacat que aquest Nadal excepcional l'hem ideat de la mà de creadors, artistes i altres professionals de la cultura de la ciutat”. En aquest sentit, ha recordat que “des de l'inici de la pandèmia hem tingut la ferma voluntat i convicció de la necessitat de recolzar molt especialment tot el sector professional de la cultura”.

Altres activitats nadalenques que s'adaptaran amb les mesures de prevenció de la Covid-19 són el tradicional Pessebre de la plaça de la Vila, així com l'exposició de diorames i figures, ambdues a càrrec de l'Associació Pessebrista. Es preveu també la representació dels Pastorets al Círcol Catòlic, així com el Concert de Sant Esteve a càrrec la Camerata Eduard Toldrà, a l'Auditori Municipal.

D'altra banda, del 18 de desembre al 5 de gener tindrà lloc a la plaça de la Vila el Mercat d'Artesania. La façana de l'Ajuntament presentarà una decoració molt especial, amb motius d'estrelles de l'Eliseu elaborades amb material reciclat, a càrrec dels usuaris i les usuàries del Tegar, coincidint que la Mancomunitat commemora enguany el 50è aniversari.

Les Biblioteques municipals, els Museus de la ciutat, l'Oficina Jove i els Mercats municipals preparen també activitats. La regidora Adelaida Moya ha volgut agrair a escoles, llars d'infants, associacions i a totes les persones i col·lectius que han participat en la reformulació de les activitats per fer-les possible.

L'alcaldessa ha fet un repàs també de les iniciatives solidàries que s'organitzen en aquestes dates. Ha mencionat la tradicional recollida de joguines de la Creu Roja, així com les curses solidàries Avancem Fent Km i la Cursa del Tió, que recaptaran fons per l'Economat i el projecte Teixint Barri.

Així mateix, ha explicat, des de l'Ajuntament es promouen accions per atendre especialment la gent gran que està sola aquests dies de festa. D'una banda, s'està realitzant una ronda de trucades d'acompanyament i seguiment; de l'altra, s'està preparant, amb la complicitat dels centres educatius participants al programa Missives entre generacions, una sorpresa per als usuaris i usuàries de les residències.

Tota la informació i activitats sobre Nadal i Reis 2020 es pot consultar al web vilanova.cat, i seguir per les xarxes socials municipals i l'app Vilanova. L'Ajuntament es reserva el dret d'efectuar canvis en la programació si les condicions sanitàries ho requereixen.

Roda de premsa al Teatre Principal

Roda de premsa al Teatre Principal

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració