Menú

L'Oficina Local d'Habitatge dóna suport en l'aplicació de la nova llei de contenció de rendes en els arrendaments d'habitatges

Comparteix:
01/12/2020 8:37

L'objectiu és que es compleixin els preus de lloguer de referència a VNG

El passat 22 de setembre va entrar en vigor la Llei 11/2020, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge i de modificació de la Llei 18/2007, de la Llei 24/2015 i de la Llei 4/2016, relatives a la protecció del dret a l'habitatge, aprovades pel Parlament de Catalunya.

Aquesta Llei té com a finalitat contenir i moderar les rendes del lloguer en les zones de Catalunya on els preus elevats obstaculitzen l'accés a l'habitatge de gran part de la població, com és el cas de Vilanova i la Geltrú.

Per tal d'ajudar tant a les llogateres, com als arrendadors i als agents de la propietat, la Generalitat de Catalunya ha publicat una Guia ràpida, on es destaquen els principals aspectes de la llei, com són l'aplicació de l'Índex de referència de preus de lloguer i el llistat de municipis que estan subjectes a l'aplicació d'aquests indicadors, entre d'altres. L'Índex de referència de preus de lloguer és un indicador de consulta pública que permet conèixer una estimació del preu mitjà del metre quadrat de lloguer d'un habitatge ubicat en una zona i amb unes característiques definides.

En cas de discrepàncies entre propietari i llogater per la determinació de la renda i/o el reemborsament de quantitats pagades en excés, la llei planteja dues vies de solució: l'extrajudicial, mitjançant un servei de mediació, o la judicial, presentant demanda de procediment verbal.

En relació als incompliments, si el propietari ha cobrat un lloguer superior al límit establert per la llei, haurà de retornar a la llogatera la diferència cobrada en excés amb els interessos legals incrementats en 3 punts, i se li podrà aplicar el règim sancionador previst per la Llei, que estableix sancions entre 3.000 i 90.000 €.

Per a més informació podeu accedir a l'espai web de l'Oficina Local d'Habitatge, adreçar un correu electrònic a habitatge@vilanova.cat o trucar al telèfon 93 816 90 31.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Habitatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració