Menú

Més d'un centenar de recollides concertades de voluminosos a la porta de casa

Comparteix:
30/11/2020 13:47

Primera setmana de funcionament del nou sistema per endimaris i poda, amb 19 expedients sancionadors oberts

El nou servei de recollida de voluminosos ha fet més d'un centenar de retirades de trastos vells la primera setmana de funcionament. Durant aquests primers dies s'han obert 19 expedients sancionadors per abocaments no permesos al carrer.

La setmana passada va començar a funcionar la recollida concertada a través del telèfon 900 102 630. L'objectiu d'aquest nou sistema és evitar l'abandonament d'endimaris al voltant de les àrees de contenidors, que provoquen problemes d'accessibilitat, salubritat i molèsties al veïnat.

Amb la posada en marxa de la recollida concertada també s'ha reforçat el servei d'inspecció per sancionar els abocaments incontrolats.

Cal recordar que llençar als contenidors elements com oli, pintures, fluorescents o uralita, per exemple, és una infracció molt greu i pot ser sancionada amb una multa de fins a 3.000 euros. En el cas de la uralita, el seu abandonament constitueix un delicte ambiental sancionable penalment.

Són infraccions greus, amb una multa que pot arribar fins als 600 euros, deixar mobles, electrodomèstics o restes d'obres al costat dels contenidors o al carrer.

Deixar bosses de brossa en una paperera, deixar escombraries fora dels contenidors o dipositar brossa en el contenidor que no correspon pot suposar una sanció lleu, de fins a 300 euros.

A banda de la recollida concertada per telèfon per voluminosos i restes de poda, també hi ha la possibilitat de concertar la recollida per correu electrònic (vngnet@sacyr.com) i de portar els residus al Punt Net (a la ronda d'Europa 12, de dilluns a dissabte, de 10 a 19 hores).

 

Més informació: www.vilanova.cat/neteja/

 

Deixar fibrociment al carrer és sancionable amb 3.000 euros

Deixar fibrociment al carrer és sancionable amb 3.000 euros

Deixar matalassos al carrer pot suposar una multa de 600 euros

Deixar matalassos al carrer pot suposar una multa de 600 euros

Les deixalles fora dels contenidors són infraccions sancionables 300 euros

Les deixalles fora dels contenidors són infraccions sancionables 300 euros

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració