Menú

El relleu generacional i la fàcil identificació dels productes locals al mercat, reptes del sector primari de VNG

Comparteix:
19/11/2020 16:31

Comença l'elaboració d'un Pla Estratègic per l'agricultura, la ramaderia i la pesca a la ciutat

Defensar la producció local i sobretot la seva comercialització és l'objectiu del Pla Estratègic del sector primari que ha començat a elaborar l'Ajuntament de VNG. EL treball farà una diagnosi de la situació actual de la ramaderia, l'agricultura, la pesca i l'alimentació a la ciutat i proposarà línies d'actuació i millores de futur.

Jaume Carnicer, regidor de Producció del Primer Sector ha explicat que la voluntat és “donar a conèixer tots aquests productes i poder donar-los un valor específic, que hi hagi una facilitat a l'hora de poder-los identificar als mercats”. Per Carnicer afavorir la producció local i fer-la visible pels consumidors és un dels reptes d'aquest estudi. La falta d'identificació dels productes per part dels clients, preocupa, el Pla haurà de marcar les línies per “poder dinamitzar, millorar i posar en valor els productes que tenim”.

La diagnosi es completarà amb una sèrie d'entrevistes al sector, i també amb referències d'altres poblacions de Catalunya i d'Europa. L'estiu de l'any vinent aquesta fase s'haurà acabat i “a partir d'aquí es proposarà un pla de futur” avança el regidor. “És un sector que s'ha de defensar i posar-lo dins del mercat de la millor manera possible” diu, i destaca que és el primer cop que es fa un estudi similar en l'àmbit local.

A Vilanova i la Geltrú es comptabilitzen entre 20 i 30 empreses que es dediquen a l'agricultura, dues a la ramaderia, i una cinquantena a la pesca. “És un sector bastant familiar” creu Jaume Carnicer, i avança que un altre dels problemes és el relleu generacional, “s'ha de buscar la manera perquè els joves s'interessin”.

El regidor de Producció del Primer sector ha recordat que precisament la regidoria es va crear amb la voluntat de potenciar el sector primari, i que l'elaboració d'un Pla Estratègic és una acció prevista en el Pla d'Actuació Municipal (PAM).

Jaume Carnicer presenta el Pla Estratègic del sector primari a VNG

Jaume Carnicer presenta el Pla Estratègic del sector primari a VNG

Barca de pesca al Port (Imatge d`arxiu)

Barca de pesca al Port (Imatge d'arxiu)

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Mercats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració