Menú

Noves anàlisis efectuades a Componentes indiquen que les emissions de dioxines de la fàbrica estarien dins els límits permesos

Comparteix:
10/11/2020 14:02

L'Ajuntament de VNG demana a la Generalitat un informe del possible impacte en la salut per la presència d'aquestes substàncies

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha tingut coneixement dels resultats de les anàlisis que es van realitzar a finals d'octubre a Componentes. Tal com es va exposar fa unes setmanes als representants veïnals i entitats, la Generalitat havia requerit a l'empresa el tancament d'una de les xemeneies on s'havia detectat una emissió de dioxines per damunt del permès, s'havien marcat mesures correctores i un estudi de les emissions de l'altra xemeneia.  

Aquestes noves anàlisis indicarien que en aquests moments el nivell d'emissió de dioxines de la indústria és de 0,1 ng ITEQ/Nm3, que és el valor límit exigible, tal com ha informat la Direcció General de Qualitat Ambiental a l'Ajuntament. Així mateix, des de l'empresa s'ha comunicat a la Generalitat i a l'Ajuntament té l'objectiu de millorar els nivells d'emissions i s'estan prenent mesures, com és la substitució total dels conductes d'evacuació de fums, que ja s'està finalitzant. Així mateix, l'empresa ha donat de baixa definitivament la xemeneia que va tancar la DGQA al setembre.  

D'altra banda, fa uns dies la Generalitat ha entregat a l'Ajuntament l'informe d'immissions, que recull les anàlisis de l'aire que es respira a la zona residencial més propera a Componentes. Segons l'informe, el nivell de dioxines en les immissions estaria dins el normal d'una zona suburbana. De tota manera, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha demanat al Departament de Salut de la Generalitat un informe de l'impacte que pot tenir en la salut de les persones aquest nivell de compostos en l'aire que es respira. 

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Llicències, permisos i autoritzacions
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració