Menú

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú dedica un nou volum de la col·lecció municipal 'Retrats' a Francesca Cabrisses Vilàs

Comparteix:
27/10/2020 10:36

Canal Blau TV emetrà aquest divendres un programa especial a qui fou la fundadora i directora de l'escola Llebetx

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú edita un nou volum de la col·lecció municipal Retrats, dedicat a Francesca Cabrisses Vilàs, en reconeixement al seu destacat paper dins el moviment educatiu de la ciutat, en un moment de transformació social i cultural arreu del país. Francesca Cabrisses va fundar i dirigir l'escola Llebetx, basada en els valors de l'escola pública catalana, que tenia i té la voluntat d'educar des de la globalitat.

L'autor d'aquest Retrat, el número 41, és el periodista i escriptor vilanoví, Francesc-Marc Ávaro, qui fou alumne de l'escola Llebetx i de la Francesca Cabrisses.

Amb aquest Retrat l'Ajuntament també vol fer present la contribució i l'aportació de les dones als esdeveniments que han marcat la història de la ciutat, per tal de donar visibilitat a la seva tasca i que aquesta no quedi en l'anonimat.

Com ja és habitual es farà una edició en paper, que es distribuirà entre els nens i nenes de l'escola Llebetx per tal que coneguin la història de la seva fundadora i com a compromís adquirit amb el centre, amb motiu del seu 50è aniversari. Les persones que en vulguin un exemplar el podran demanar a les biblioteques municipals Joan Oliva i Armand Cardona, així com també a l'OAC de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

En paral·lel i per completar la difusió del nou volum, Canal Blau Televisió emetrà aquest divendres, 30 d'octubre, un programa especial dedicat a la pedagoga vilanovina. El programa es podrà veure en diferents horaris: a les 13, 15 i 21 hores.

La col·lecció retrats són petites publicacions biogràfiques que tenen com a objectiu donar a conèixer persones que han deixat empremta en la història de Vilanova i la Geltrú per la rellevància de les seves activitats. (Aquí trobareu tots els volums)

Francesca Cabrisses i Vilàs

Francesca Cabrisses i Vilàs

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Cultura, Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració