Menú

S'inicien els treballs per a la creació del mapa de consum responsable de VNG

Comparteix:
19/10/2020 8:26

El mapa vol identificar les iniciatives econòmiques que incideixen de manera positiva en les persones, la comunitat i el medi ambient

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha començat a elaborar un mapa de consum responsable amb la voluntat d'identificar i donar a conèixer les iniciatives econòmiques que ofereixen productes i serveis amb el valor afegit de millorar l'impacte ambiental i social a la ciutat, a banda de conscienciar les persones sobre la importància de la compra responsable i el consum conscient.

El Pla d'Acció 2020 d'Economia Social i Solidària de Vilanova i la Geltrú contempla entre les seves principals actuacions l'elaboració i la publicació d'aquest mapa, un projecte que va quedar aturat per la irrupció de la Covid-19. A més de la crisi sanitària, la pandèmia ha afectat també l'àmbit social i econòmic, fet que suposa un fort impacte per al sector productiu i per a la població en general.

El regidor d'Economia Social i Solidària, Enric Garriga, recorda que “la situació ha sacsejat profundament la societat, i precisament això pot ser una gran oportunitat per replantejar moltes de les accions que com a ciutadans realitzem, tant a nivell individual com en la nostra activitat econòmica”.

Garriga creu que “la Covid-19 ha posat les persones en primer terme, ha fet aflorar moltes iniciatives solidàries, ha reforçat la responsabilitat social i ha visibilitzat moltes propostes transformadores ja existents a partir de la relació de proximitat. I aquests són alguns dels valors de l'Economia Social i Solidària”. En aquest sentit, el mapa vol esdevenir una eina útil per a totes aquelles persones que vulguin fer un consum més sostenible i responsable.

És per això que l'Ajuntament fa una crida a totes aquelles iniciatives econòmiques que es puguin sentir representades per aquests valors, per a que es posin en contacte a través del correu essvng@vilanova.cat  , o bé accedint a l'apartat web i omplint el formulari.

Tanmateix, qualsevol persona que tingui coneixement d'alguna iniciativa de consum responsable, pot fer arribar la seva proposta a través del correu electrònic.

La Regidoria d'Economia Social i Solidària ha elaborat un qüestionari obert que permetrà identificar totes aquelles organitzacions, establiments, entitats o iniciatives, independentment de la seva forma jurídica, que encaixin amb els valors que representa el consum responsable o conscient, com la proximitat, l'equitat, la justícia social o la sostenibilitat.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració