Menú

L'Ajuntament de VNG adquireix 13 habitatges per a l'emergència social

Comparteix:
10/09/2020 14:16

La ciutat disposa de 84 habitatges de propietat municipal per a la població vulnerable

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat l'adquisició de 13 habitatges per incorporar-los al parc públic i fer front a l'emergència social habitacional. Aquest increment del parc municipal d'habitatge es fa en benefici de la població més desafavorida econòmicament, mobilitzant habitatges que estan en mans de grans tenidors, com les entitats bancàries.

L'operació compta amb el suport i l'aprovació de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el finançament bonificat de l'Institut Català de Finances, i es porta a terme en exercici del dret de tanteig i retracte, que suposa que les administracions públiques i algunes entitats d'interès social tenen accés prioritari per adquirir aquests habitatges amb els preus que els mateixos bancs estableixen, que normalment són inferiors al preu de mercat. El cost de la compra d'aquest paquet és de 310.000 euros, un preu clarament per sota del preu de mercat.

El regidor d'Urbanisme i Habitatge, Xavier Serra, ha destacat que “des de l'Ajuntament continuem treballant en noves incorporacions i en millores al parc municipal, amb les eines i els recursos de que disposem per garantir el dret a l'habitatge, un dels drets fonamentals de les persones al que no podem renunciar”.

El parc municipal d'habitatges, ara format per 84 habitatges, s'ha vist incrementat en un 38% des dels inicis de l'any 2019 amb la compra d'un total de 23 habitatges.

Aquests 13 habitatges s'han escollit “perquè tenen un preu assequible, i també perquè no requereixen grans inversions per estar en plenes condicions. Intentem optimitzar els recursos que tenim i som curosos alhora de triar-los. Aquests pisos ofereixen el màxim rendiment amb una inversió molt limitada”, ha dit Serra, que ha recordat que “augmentant el parc municipal ens adaptem millor a les necessitats de la ciutat. Serviran per regularitzar situacions d'ocupació i per a allotjaments d‘emergència social, que és la gran necessitat que ara tenim”.

L`objectiu és augmentar els allotjaments d`emergència social

L`objectiu és augmentar els allotjaments d`emergència social

El regidor d`Urbanisme i Habitatge, Xavier Serra

El regidor d`Urbanisme i Habitatge, Xavier Serra

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Habitatge, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració