Menú

La residència Els Josepets, estabilitzada

Comparteix:
15/05/2020 8:38

El Departament de Salut va destinar fa unes setmanes equips d'atenció a les residències de gent gran

La situació de la Covid-19 a la residència de gent gran Els Josepets s'ha estabilitzat aquests darrers dies, després de la sectorització de l'espai que es va fer fa tres setmanes, a partir de les dades dels residents que van donar positiu o negatiu en els tests PCR. Notícia relacionada

Des del passat 30 d'abril, el Departament de Salut de la Generalitat va enviar un equip d'atenció a les residències de gent gran depenent de l'Institut Català de la Salut, que està fent un seguiment i acompanyament important a la residència dels Josepets. “Ens van ajudar en la millora de la sectorització, en l'organització dels circuits d'entrada i sortida, a iniciar nous tractaments a les persones que ho necessitaven,...” explica la regidora de Dependència, Mercè Mateo, que afegeix que s'ha intensificat l'atenció mèdica a totes les persones residents, fent un tractament a moltes de les persones des dels primers símptomes, abans que empitjoressin i s'haguessin de traslladar a l'hospital. Segons la regidora “Hem tingut més suport de personal sanitari durant més hores, l'aposta del Departament de Salut per medicalitzar les residències ha funcionat. Vivim un període d'estabilitat gràcies a aquesta intensificació del suport mèdic a les residències”.

Així, segons la direcció de l'Organisme Autònom Municipal AISSA, gestor de la residència els Josepets, el nombre de defuncions ha baixat radicalment en els darrers dies, ja que no s'ha donat cap èxitus des del 6 de maig. Des del 15 de març han mort, per alguna patologia relacionada amb la Covid-19, 31 persones residents. D'aquestes, 21 eren casos confirmats de la malaltia pel coronavirus.

Cuina nova

Malgrat la sectorització i les condicions de confinament que mantenen les persones residents aïllades, les treballadores i treballadors segueixen fent un esforç per oferir-los la millor qualitat de vida, amb activitats de música, jocs d'entreteniment i memòria, o amb les videotrucades que els mantenen comunicats amb les seves famílies.

A banda, La Plataforma de Serveis a les Persones ha estrenat aquests dies l'esperada cuina pròpia, que millora notablement el servei i ofereix més de 400 àpats cada dia, entre les persones residents (que mengen a les seves habitacions), el menjador social i el servei d'àpats a domicili, que ara mateix funcionen amb el lliurament diari de carmanyoles a les portes del centre, atenent un total de 30 persones.

A banda de la titularitat municipal dels Josepets, l'Ajuntament està fent un acompanyament i es coordina amb totes les residències de gent gran de la ciutat.

La residència Els Josepets, a La Plataforma de Serveis a les Persones

La residència Els Josepets, a La Plataforma de Serveis a les Persones

Els dibuixos que arriben aquests dies per a residents i treballadors

Els dibuixos que arriben aquests dies per a residents i treballadors

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Gent gran, Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració