Menú

Més de 400 viseres protectores fabricades amb impressores 3D es lliuren avui als centres hospitalaris

Comparteix:
25/03/2020 11:35

Els makers de Neàpolis s'involucren en la fabricació de material sanitari homologat

La crisi sanitària generada pel coronavirus COVID-19 ha fet sorgir diverses iniciatives per generar equips de protecció i material per a que el personal sanitari i altres treballadors que també estan exposats estiguin protegits i puguin treballar amb més seguretat. El col·lectiu de Makers Penedès-Garraf està construint material sanitari amb les seves impressores 3D, amb l'objectiu d'abastir els 4 hospitals comarcals: Sant Antoni, Sant Camil, l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès i l'Hospital del Vendrell.

Els Makers Penedès-Garraf, integrats dins la coordinadora de makers de Catalunya, s'han associat per abastir inicialment els hospitals de la comarca. L'objectiu és fer arribar 1.000 unitats a cada hospital, i després poder abastir altres equipaments com residències d'avis i ambulàncies.
A iniciativa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Neàpolis, els makers de les tres empreses que hi ha a Neàpolis es van posar en marxa, juntament amb la resta de Makers Penedès-Garraf, per donar resposta a les necessitats més urgents per als hospitals. A dia d'avui hi ha registrats més de 150 membres en aquesta comunitat, provinents de les 3 comarques, que estan creant des de casa seva dos models: viseres especials per als sanitaris, i ganxos obreportes (per no tocar els tiradors i manetes de les portes).

Després d'una primera entrega ahir, avui dimecres es lliuraran més de 400 viseres i 200 obridors de portes, amb l'ajuda dels diferents serveis públics municipals. El material es porta primer a l'Hospital de Sant Camil, on s'esterilitza i es distribueix a la resta d'hospitals, a través d'un dispostiu que coordina el maker de Neàpolis Marc Escolà.
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol agrair l'aportació de tots els makers que han posat les seves impressores 3D i el seu material a disposició, així com als ajuntaments que donen suport logístic i econòmic a aquesta comunitat. També cal agrair els subministradors de material: l'empresa BQ ha donat 240 kg de plàstic de forma gratuïta, i l'empresa de cartronatges El Tigre ha cedit les caixes de cartró per recollir el material.

Quines peces fan les impressores 3D?
De moment s'estan fabricant dues peces: una visera protectora (com una mascareta), i un obridor de portes per no haver de tocar el pom. El material fabricat compleix les directrius de Catsalut i està homologat. Mentrestant, els makers són a l'espera de l'homologació de Catsalut per poder fer peces de respiradors, i a mesura que es vagin abastint les UCIs de viseres, se'n faran unes altres orientades a personal d'ambulàncies, CAPs, residències d'avis o policies locals.

Des de l'Ajuntament es demana a les persones que tinguin impressora 3D i que vulguin col·laborar de forma voluntària, que s'incorporin a la comunitat de Telegram https://t.me/CV19_FAB_PENEDES_GARRAF. Tota ajuda serà benvinguda.

La Policia Local farà la distribució de les viseres protectores

La Policia Local farà la distribució de les viseres protectores

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia, Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració