Menú

La crisi del coronavirus fa sorgir la solidaritat de la ciutadania

Comparteix:
24/03/2020 15:41

L'Ajuntament de VNG coordina les moltes donacions, iniciatives i oferiments d'ajuda que arriben aquests dies

Aquests dies un gran nombre de persones, entitats, col·lectius i empreses s'han dirigit a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per oferir material, serveis i aportacions econòmiques que puguin ajudar a fer front en les millors condicions a la crisi del coronavirus. 

L'alcaldessa Olga Arnau ha volgut fer un agraïment especial a totes aquestes persones: “una vegada més, s'ha demostrat la solidaritat de la ciutadania vilanovina, que en moments de crisi com aquest fa mans i mànigues per ajudar les persones que més ho necessiten”.

Entre totes les mostres de solidaritat, destaca la implicació de la comunitat xinesa de VNG, que ha fet una donació de bates i gel esterilitzant per a l'Hospital de Sant Camil. Els germans Dídac i Òscar Santos, en col·laboració amb Bazar Hipervilanova, van adquirir 1.000 mascaretes per als serveis sanitaris. El Vida Festival va fer una donació de 24 mil euros per ajudar l'Ajuntament a adquirir material i per donar suport a dues ONGs i a una associació de músics. L'Institut Lluch i Rafecas i el professor Jordi Pons han fet donació de mascaretes específiques per a la Policia Local. El col·lectiu de dentistes de la ciutat s'ha involucrat en la lluita pel coronavirus: el Centre Dental Vilanova i la Clínica Dental Solé han fet donació kits quirúrgics, mascaretes i gel esterilitzant, i s'han ofert per esterilitzar mascaretes les clíniques dentals de Natàlia Albiol, Lluïsa Solé, Centre Dental Vilanova, Clínica Dental Sant Jordi i Muscat Clínica Odontològica. Moltes entitats i particulars han fet donacions de mascaretes de roba, com el Círcol Catòlic, la Parada Groga i un grup molt nombrós de cosidores particulars, que han confeccionat mascaretes i bates. Moltes empreses, entitats i particulars han fet donacions de mascaretes de roba i de material per confeccionar-ne, com les merceries Crismir, Cal Jordi, Camañes, i l'establiment Coses amb estil, la Unió Vilanovina, l'empresa Robin Hat, l'empresa Olivé Rueda, que a més ha donat guants per a centres sanitaris. Diverses persones a títol individual han donat teixit i goma per a fer mascaretes. L'empresa Higitech ha fet la desinfecció de l'Economat. El col·lectiu de Makers Penedès-Garraf està construint amb les seves impressores 3D material sanitari i de suport per als serveis de salut, seguretat i atenció. 

A banda de totes aquestes aportacions solidàries de particulars i empreses, des que va començar la crisi, l'Ajuntament coordina la Xarxa Ciutadana de Suport, un total de 450 persones d'entitats vilanovines i particulars que fan les tasques de preparació de lots d'aliments a l'Economat, i de compra d'aliments i distribució als domicilis de les persones vulnerables, a més d'altres serveis com l'Espai Sopem.

També s'ha posat en marxa el col·lectiu Voluntàries Psicologia VNG - Covid-19, que ofereix suport psicològic gratuït als col·lectius professionals que aquests dies ho estan donant tot per atendre la població.

D'altra banda, l'Ajuntament ha rebut molts oferiments dels quals encara no ha calgut fer-ne ús, com el d'Autocaravanes Cervelló, el d'un pilot professional de drons, el de l'empresa Metrologia Fort de serveis d'escanejats i modelats en 3D, o la Clínica Dental Álvarez, per a esterilitzacions. 

Tot plegat és una mostra de com en els moments de crisi la societat s'enforteix i tothom treu el millor de si mateix. 

Les aportacions solidàries que es fan arribar a l'Ajuntament es publiquen al web municipal.
 

El Círcol Catòlic és una de les entitats que ha confeccionat mascaretes

El Círcol Catòlic és una de les entitats que ha confeccionat mascaretes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats, Participació, Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració