Menú

L'Ajuntament s'adreça al teixit econòmic i productiu de VNG demanant que restringeixin la mobilitat i implantin el teletreball en les gestions

Comparteix:
17/03/2020 11:06

La Regidoria d'Empresa i Innovació transmet també la voluntat del Govern municipal d'implantar mesures de suport com la modificació del calendai fiscal i de vehicular i canalitzar els ajuts d'administracions superiors

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha adreçat a les empreses,  autònoms i emprenedors de la ciutat amb l'objectiu de fer-los arribar algunes recomanacions i també l'escalf de l'administració local davant una situació única i incerta com és la crisi pel coronavirus COVID-19.

Mitjançant comunicació via correu electrònic, la Regidoria d'Empresa de l'Ajuntament de VdNG ha traslladat als empresaris, emprenedors i persones que treballen en el règim d'autònoms de la capital del Garraf la necessitat de seguir les indicacions respecte de la restricció en la mobilitat de les persones i ha apel·lat a la responsabilitat individual i col·lectiva alhora de complir amb el requeriment de confinament que ha emès el Govern de la Generalitat.

Segons ha explicat la regidora d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez, “la situació que estem afrontant és complexa i incerta i la màxima prioritat de tots en aquesta moments ha de ser la salut de la ciutadania”. En aquest sentit, la regidora Martínez insta “a la reflexió del teixit econòmic i productiu de la ciutat per determinar la necessitat real de mantenir l'activitat laboral de la forma habitual” prèvia a la pandèmia generada per la COVID-19. En aquest sentit, des de la Regidoria d'Empresa es reforça el missatge que el Govern municipal està adreçant a tota la societat vilanovina per tal que tothom es confini a casa, per responsabilitat individual i col·lectiva amb l'objectiu d'evitar la propagació del virus i aconseguir aplanar la corba de contagi.  Així mateix, també es demana limitar al màxim les exposicions al risc de contagi i que els empresaris, autònoms i emprenedors realitzin les seves gestions telefònicament i telemàtica. Segons Conxi Martínez “cal implantar el teletreball com a principal eina per continuar amb l'activitat laboral de les empreses i negocis de la nostra ciutat, perquè vivim un moment que requereix d'un extraordinari exercici de consciència, prudència i solidaritat”.

Mesures de suport per al teixit productiu i econòmic

El Govern municipal va anunciar ahir que s'estan estudiant mesures de suport a les empreses i autònoms que s'estan veient afectats pel confinament o l'aturada d'activitat social i econòmica. D'una banda es treballa en la línia de modificar el calendari fiscal, ajornant el pagament d'algunes taxes i tributs municipals. De l'altra, l'Ajuntament com a administració més propera actuarà per canalitzar ajudes econòmiques que puguin impulsar administracions superiors com la Generalitat o l'estat espanyol, amb l'objectiu de posar-les a l'abast de les petites, mitjanes empreses, autònoms i emprenedors.

Quant a les mesures d'àmbit local, des de la Regidoria d'Empesa i Innovació s'ha especificat que les mesures es concretaran de la següent manera:
- Ajornament i fraccionament de tributs municipals.
- Augment d'ajuts a famílies i entitats socials.
- Increment de subvencions de tributs a petites empreses i professionals.
- Mesures per pal·liar els efectes de la suspensió de contractes de serveis i d'obres en curs municipals
- Reduir la tramitació administrativa per pagar als proveïdors.

.

.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració