Menú

Quim Torra i Roger Torrent, convidats a les comparses

Comparteix:
17/02/2020 14:52

El llistat de convidats d'honor al principal acte del Carnaval inclou personalitats del món de la política, la cultura, els mitjans de comunicació i l'esport, entre d'altres

Tot és a punt perquè Vilanova i la Geltrú aculli, un any més, les Comparses, l'acte més emblemàtic del nostre Carnaval, aquest diumenge 23 de febrer. Els balcons de la plaça de la Vila s'ompliran un any més per gaudir de la festa des d'un lloc privilegiat. A les 10.45 h es preveu l'entrada de les barquetes amb els més menuts a la plaça. A les 11.30 h i a les 12 h es faran les concentracions i guerres de caramels infantils. Les 7 concentracions de banderes d'adults seran a les 12.45 h, a les 13.10 h, a les 13.35 h, a les 14.00 h, a les 14.25h, a les 14.50 i a les 15.15 h.

Enguany la llista dels convidats d'honor als balcons de l'Ajuntament l'encapçala el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; i el president de la Mesa del Parlament, Roger Torrent. També s'ha convidat Rut Ribas, secretària 4a de la mesa del Parlament; Laura Borràs, diputada de Junts x Cat; José Zaragoza, diputat del PSC; Muntsa Vilalta, directora general de Comerç; Pau Morales, portaveu nacional de les JERC, i Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona. Així mateix, s'ha convidat el vilanoví Josant Valverde, militant independentista i pels drets socials represaliat per l'Estat.

Es preveu comptar també amb els periodistes Gerard Romero i Joan M. Pou, mentre que de l'àmbit de la cultura, destaquen el cantant Miki Nuñez, l'actor Guillem Albà, la companyia de teatre l'Estaquirot i l'escriptor Vicenç Villatoro. Així mateix, s'esperen convidats del món acadèmic, com el rector de la UPC, Francesc Torres, i Frederic Vilà, director de l'EPSEVG. Altres convidats seran Laura Martínez, presidenta de l'Institut Català de la Dona; Josep Lluís Checa, director general de Tecnocampus; Joan Puigdollers, gerent de l'Àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitària Barcelona; Rubén Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya; José C. Domínguez, director gerent de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles; Tyrone Harvey, directiu de la companyia Pendennis; Pere Mulero, president d'Acellec, i José García Carrión, gerent de les Bodegas García Carrión.

A banda, per novè any consecutiu i mitjançant un concurs públic, l'Ajuntament ha convidat als balcons de la Casa de la Vila 10 ciutadans o ciutadanes per gaudir d'aquesta emblemàtica festa. Aquest migdia s'ha fet el sorteig dels 5 passis dobles per poder gaudir del diumenge de Comparses des d'un punt privilegiat: el balcó de l'Ajuntament. La sort ha recaigut en Montserrat Artigas, Noelia Turro, Waltraud Kirchhofer, Aida Franco i M. Rosa Ribas. Un total de 539 persones han presentat les darreres setmanes la seva sol·licitud per entrar al sorteig. A més, entre les persones assistents avui al sorteig, també s'ha sortejat un passi doble per veure les comparses des dels balcons de la biblioteca Joan Oliva. Un passi que ha recaigut en Anna Candela.

Als balcons de la biblioteca Joan Oliva, a l'altre cantó de la plaça, hi haurà 120 ciutadans de més de 65 anys, també convidats per l'Ajuntament.
Avui també s'ha fet el lliurament de 60 invitacions dobles per veure les Comparses des dels balcons de la biblioteca. S'han entregat a persones grans escollides mitjançant una tria aleatòria del cens municipal.

Comparses 2019

Comparses 2019

Lliurament dels passis a la gent gran

Lliurament dels passis a la gent gran

Sorteig per veure les Comparses des del balcó

Sorteig per veure les Comparses des del balcó

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració