Menú

El Museu del Ferrocarril de Catalunya celebra 30 anys

Comparteix:
05/02/2020 14:59

L'equipament, que ha rebut prop de 37.000 visitants el 2019, és el protagonista enguany de la marca Museus de VNG

“El Museu del Ferrocarril forma part de la idiosincràsia i el patrimoni de la ciutat, i aquesta efemèride és un acte de ciutat”. Així ho ha afirmat el regidor de Patrimoni Cultural, Jordi Medina, en la presentació dels actes del 30è aniversari del Museu del Ferrocarril de Catalunya, que s'allargaran durant tots els mesos d'aquest 2020.

“Parlar del ferrocarril a Vilanova és parlar del passat, d'aquells prohoms que tenien la idea de progrés i van apostar per portar-lo a la ciutat; però també de present, perquè ens connecta amb la metròpoli; i de futur, perquè és el mitjà de transport més sostenible”, ha dit Medina, que ha volgut recordar que “amb el rècord de prop de 37.000 visitants el 2019, el Museu del Ferrocarril és una porta d'entrada la ciutat, i des de l'Ajuntament tenim clar que cal apostar per la marca Museus de VNG”.

En aquest sentit, la gerent dels Museus de la ciutat, Maria Alias, ha recordat que enguany el protagonisme el té aquest espai que celebra 30 anys, com ja es va poder veure en la programació de Nadal.

Pilar García, la directora del Museu, ha explicat les activitats que s'aniran succeint al llarg de tots aquests mesos, amb especial èmfasi en la gran festa que es farà el 2 d'agost, dia que es va obrir l'espai; la inauguració de la unió de les naus del pont-grua i la gran nau, que acollirà una maqueta del darrer Talgo que es posarà en funcionament al costat de la del més antic; o el concurs d'idees per cobrir la part exterior de la rotonda, subvencionada pel Ministeri de Foment. “Totes aquestes activitats volen donar a conèixer un equipament que en els darrers 5 anys ha sofert una gran transformació estructural, arquitectònica i de patrimoni, però també de continguts”, ha dit García, que ha destacat la forta aposta per fer un museu social i accessible.

Podeu consultar totes les activitats aquí

Maria Alias, Jordi Medina i Pilar García presentant els actes en roda de premsa

Maria Alias, Jordi Medina i Pilar García presentant els actes en roda de premsa

La Gran Nau s`unirà a la Nau del Pont-Grua

La Gran Nau s`unirà a la Nau del Pont-Grua

Es farà un concurs d`idees per cobrir la part descoberta de la rotonda

Es farà un concurs d`idees per cobrir la part descoberta de la rotonda

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració