Menú

El Pacte del Penedès Marítim reclama a la Generalitat el compromís de bonificar la C-32 i millores en transport públic

Comparteix:
16/01/2020 9:32

Els municipis, consells comarcals i agents que conformen el pacte demanaran una reunió amb el Govern català per tal que els pressupostos de la Generalitat ja contemplin aquestes demandes

El Pacte del Penedès Marítim s'ha reactivat aquest migdia amb el consens dels municipis, consells comarcals i agents socials que en formen part d'exigir a la Generalitat bonificacions en el peatge de la C-32 i solucions a la mobilitat del territori.

Els actuals alcaldes i alcaldesses dels municipis que conformen el pacte:  Cunit, Calafell, Segur, El Vendrell, Cubelles, Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú així com els consells comarcals han subscrit l'acord rubricat a finals de l'anterior Mandat Corporatiu i s'han compromès a “reprendre i començar a planificar accions per tal que la Generalitat contempli ja en els nous pressupostos que està elaborant solucions per al territori”. D'aquesta manera l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat l'objectiu d'aquesta primera trobada amb els nous representants sorgits de les eleccions municipals amb l'objectiu de treballar conjuntament per aconseguir de la Generalitat el compromís, a través dels nous pressupostos del govern català, per bonificar la C-32, “que un any més de manera automàtica hem vist com s'han apujat els peatges”. En aquest sentit, es pretén ha explicat Ramon Ferré “la gratuïtat del peatge de Cubelles i una bonificació del 50% en el peatge de Vallcarca” tal i com s'aplica en d'altres indrets del país com l'AP7 o bé el túnel del Cadí.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Olga Arnau ha explicat que, en primer terme es demanarà una reunió amb els vicepresident i responsable d'Economia Pere Aragonès i amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per abordar les necessitats del territori en matèria de mobilitat. En aquest sentit, Olga Arnau ha posat l'accent tant en les millores i bonificacions que es puguin aplicar a la C-32 com en matèria de transport públic entre els municipis del territori. Per a l'alcaldessa de VNG, la trobada d'avui “és el punt de partida per renovar l'acord del Mandat anterior i abordar propostes més contundents de possibles accions si no rebem l'atenció, la resposta i la celeritat que hi ha d'haver en l'execució d'aquesta resposta per part de la Generalitat”. Olga Arnau considera que “mentre estem pendent de si es pot aplicar o no la vinyeta, no podem tenir tots aquests municipis menystinguts”. L'alcaldessa Arnau ha recordat que el nostre territori ha estat objecte “d'indefinició i no hem estat contemplats quant a les inversions i el manteniment de les infraestructures. Aquest territori fa més de deu anys que no té una inversió important, que ens equipari amb la resta”. L'alcaldessa, que també es presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya ha afirmat que “no volem menystenir cap territori del país però reivindiquem les nostres infraestructures i dotacions. Hem estat la vuitena Vegueria, hem sigut els que més hem trigat a tenir un nom com a espai definit i també som els darrers amb les balances fiscals amb Catalunya. No tenim la inversió que hauríem de tenir i estem menystinguts vers el país com podria estar Catalunya vers Espanya”.

Quant a la mobilitat en transport públic entre aquests municipis i comarques, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha recordat el projecte de la línia de tren orbital “que ja comptava amb un avantprojecte sobre la taula, que amb la crisi es va oblidar i ara es troba en via  morta”. Olga Arnau ha destacat que “aquest era un projecte important per unir aquesta part de la costa entre les dues grans capitals Barcelona i Tarragona amb la Catalunya central”. En un moment com l'actual en que cal anar cap a la sostenibilitat en tots els àmbits, l'alcaldessa Arnau ha  afirmat que “cal promoure el transport públic tant per la xarxa de rodalies cap a Barcelona, que tenim sobredimensionada de capacitat com cap a Tarragona, on a causa del corredor Mediterrani s'ha perdut la línia de la costa”. Aquests fets, ha apuntat Olga Arnau “són un perjudici per als nostre municipis i per aquest motiu cal que el govern s'assegui i parli amb aquest territori que avui per avui té un greuge vers la resta de territoris del país”.

Podeu escoltar aquí les declaracions de l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré; i de l'alcaldessa de VNG i presidenta de la FCM, Olga Arnau

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració