Menú

L'Ajuntament aposta per l'accessibilitat a la via pública

Comparteix:
20/12/2019 9:03

Està treballant en ordenar l'espai que ocupen terrasses i elements mòbils de bars i establiments comercials per facilitar la convivència

Un lloc de passeig com la rambla vilanovina és espai de convivència entre vianants, comerços, bars, veïnat, i fins i tot vehicles que han de fer la càrrega i descàrrega. L'Ajuntament ha apostat per ordenar aquesta convivència, amb l'objectiu de fer accessible i digne l'espai públic, per facilitar el pas de persones amb mobilitat reduïda, invidents, amb cotxets de nadons,...

La regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, ha explicat que “aquesta aposta de millora ha començat per les grans zones de passeig, on el pas de vehicles està restringit, com la rambla Principal i la rambla de la Pau, i algunes places del centre”. També es treballarà a la façana marítima i a la zona comercial, als carrers amb plataforma única. “L'objectiu és que l'espai públic sigui un espai pensat per a les persones”, ha dit Jofra.

Les primeres accions han consistit en comunicar als establiments les mesures que calia implementar: deixar alguns espais lliures entre terrasses per poder accedir als comerços, deixar l'espai que toca a la façana lliure de pissarres, taules, cadires o altres elements, i en general eliminar barreres i entrebancs. Així, s'ha treballat conjuntament amb els establiments comercials i de restauració per tal que eliminessin aquells elements que estaven ubicats fora de l'espai autoritzat. Alguns d'aquests elements s'han conservat, però dins la zona autoritzada i assignada com a terrassa, atenent a l'ordenança d'ocupació de la via pública.

En alguns casos, com al carrer de Sant Gervasi, s'han reubicat tots els elements a la mateixa banda del carrer. També s'ha detallat als establiments els horaris d'obertura i d'ocupació de la via pública que tenen permesos.

La darrera de les accions que està duent a terme la Regidoria d'Espai Públic és la campanya de conscienciació i informació als comerços de carrers de plataforma única, com el carrer dels Caputxins, “als que demanem que deixin el pas lliure i eliminin els elements ubicats al davant de l'entrada de l'establiment, com jardineres, testos, elements publicitaris, elements decoratius, cendrers, botes, moquetes, catifes, para-sols o pissarres”, ha dit la regidora.

L'objectiu és que, mica en mica i amb la col·laboració de tothom, l'espai públic sigui accessible i recuperi un equilibri per a tots els usos.

.

.

Rambla Principal

Rambla Principal

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració