Menú

Vilanova proposa un Nadal per viure Dies màgics i Nits màgiques

Comparteix:
11/12/2019 14:10

Les videoprojeccions sobre la façana de l'ajuntament i la cavalcada de Reis evocaran la celebració el 2020 dels 30 anys del Museu del Ferrocarril i el 40è aniversari del FIMPT

Dies màgics, Nits màgiques és la iniciativa de l'Ajuntament que recull, un any més, totes les activitats solidàries, tradicionals, festives, comercials i tecnològiques que es poden viure i fer a la ciutat al voltant de les festes de Nadal.

El Nadal a Vilanova i la Geltrú s'inicia oficialment el 13 de desembre, diada de Santa Llúcia, amb la inauguració del pessebre de la plaça de la Vila i l'encesa dels llums de Nadal al centre comercial de VNG. Tal i com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, “recuperem les dates tradicionals per donar inici a aquest època on a banda de la tradició i la solidaritat també s'impulsa l'activitat econòmica i comercial de la ciutat”.

La presentació del programa ‘Dies màgics, Nits màgiques', dissenyat per Fran López, Mr. Bernad, s'ha realitzat a la sala Cafè Foment del Museu Víctor Balaguer, un dels equipaments involucrats en la celebració del Nadal a la ciutat amb activitats com la Marató de museus per recollir diners per a favor de la marató de TV3; el Concert d'Arpes, a càrrec de l'Escola i Conservatori de Música Mestre Montserrat o Les 12 Campanades d'Art, amb un recorregut el darrer dia de l'any per les principals obres pictòriques del Balaguer.

El regidor Medina ha destacat el programa com a recull d'activitats de totes les regidories i ha avançat el centre d'interès d'enguany “amb dues efemèrides que han centrat la programació per donar la benvinguda al nou any". Jordi Medina ha explicat que durant aquests dies, del 13 de desembre al 5 de gener “passaran coses a la plaça de la Vila” i ha citat les projeccions de vídeo a la façana de l'Ajuntament els dies festius i caps de setmana, els mercat d'artesania i petit regal de Nadal i Reis i la iniciativa ‘M'ho passo teta aquest Nadal!', “un espai dedicat al públic familiar i infantil” on hi haurà tallers creatius, artístics, solidaris, gastronòmics, lúdics, activitats i actuacions musicals o de conte contes. El regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat també ha posat l'accent en la iniciativa per promoure un “Nadal inclusiu amb el photocall de l'associació ‘Mézclate conmigo' que ens convida a implicar-nos en fer del Nadal una oportunitat per a la inclusió social”. Finalment, Jordi Medina s'ha referit al Nadal festiu que es viurà al nou envelat i “ens ajudarà a dinamitzar aquestes festes en la franja del públic més jove”. 

Quant a l'esperit del Nadal més tradicional, que també es viu de forma important a la nostra ciutat, la regidora de Cultura Adelaida Moya ha avançat el més destacat d'enguany i algunes novetats com “la participació de la coral infantil l'Estrop en la cantada coral que acompanya tradicionalment la inauguració del pessebre de la plaça de la Vila”. Adelaida Moya ha destacat la incorporació de les veus infantils de l'Estrop i “la realització del pessebre a mans dels nous socis de l'Associació de Pessebristes, sorgits arran dels cursos que s'han realitzat posteriorment a la celebració de la Biennal de pessebres el Nadal passat”. Així mateix, la regidora de Cultura ha anunciat les dues efemèrides que han esdevingut el centre d'interès del Nadal a VNG. “En homenatge al 30 aniversari del Museu del Ferrocarril a la cavalcada hi ha haurà una sorpresa relacionada amb els trens i en relació al 40 aniversari del FIMPT també hi haurà algunes imatges en la projecció que es fa a la façana de l'Ajuntament”.

A banda d'aquests novetats, la regidora de Cultura ha posat l'accent en els actes més tradicionals com el Retaule de Nadal, el 25 de desembre i 1 de gener a càrrec de l'Estaquirot; la representació de Els Pastorets d'en Josep Maria Folch i Torres a càrrec de l'Escotilló Grup de Teatre al Círcol Catòlic; la Vela reial i la Cavalcada de Reis; l'espectacle ‘Calma' de Guillem Albà i l'assaig obert de la Camerata Eduard Toldrà.

Finalment la regidora Adelaida Moya ha convidat tothom a #regalarcultura aquestes festes de Nadal. “A partir de 10 euros es pot regalar un tiquet per bescanviar per viure experiències o gaudir dels espectacles de la programació del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà".

Si voleu consultar el programa dia a dia, ho podeu fer aquí

La imatge l'han presentat aquest matí Jordi Medina i Adelaida Moya

La imatge l'han presentat aquest matí Jordi Medina i Adelaida Moya

Regala Cultura, una de les iniciatives per a aquestes festes

Regala Cultura, una de les iniciatives per a aquestes festes

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració