Menú

El Festival del Xató omple el Mercat de Mar i exhaureix les 1.500 racions a la venda

Comparteix:
25/11/2019 15:15

El meteoròleg de TV3 Eloi Cordomí i el restaurador del Marejol José Gallego, nomenats Xatonaires d'Honor

El Mercat de Mar ha tornat a ser l'escenari d'una nova edició del Festival del Cató. La jornada assolellada de diumenge ha acompanyat el públic, que ha exhaurit les 1.500 racions de xató de Vilanova que s'havien posat a la venda.

Durant tot el matí, les parades del mercat han ofert també els seus productes, amb degustacions i tastos, acompanyats de música jazz en directe. També hi va haver molta activitat al carrer de la Llibertat, amb una extensa mostra de productes de kilòmetre zero que anava fins la plaça de l'Assumpció i que, com cada any, també va tenir una gran acollida.

Jordi Medina, regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni Cultural, ha recordat que el Festival del Xató és el millor aparador per promocionar la nostra gastronomia i el producte de proximitat, un dels grans actius de promoció de Vilanova i la Geltrú”.

L'edició 2019 del Festival del Xató ha servit per investir com a Xatonaires d'Honor el meteoròleg de TV3 Eloi Cordomí i el restaurador vilanoví Jose Gallego, del restaurant Marejol. Han rebut la gorra Pere Tàpias, el davantal i el morter del xató, els distintius i eines reglamentàries de tot mestre xatonaire. Tots dos han recorregut les parades de productes de proximitat, amb les matèries primeres que es poden trobar als mercats de VNG per a elaborar un bon xató.

La jornada ha comptat un any més amb el Concurs nacional del Xató Pere Tàpias  que enguany arriba a la 24a edició, i que ha comptat amb 18 concursants que volen mantenir viva la tradició xatonaire. El jurat del Concurs ho ha tingut ben difícil, i el veredicte final ha donat com a flamants guanyadores tres vilanovines: M. del Carmen Echavarría, Mònica Condés i Laura Benach, primera, segona i tercera respectivament.

El jurat del Concurs ha estat format pel regidor de Producció del 1r sector i els Mercats Municipals, Jaume Carnicer: el president del Gremi d'Hosteleria de VNG, Jordi Gasol; la directora dels Mercats Municipals Eva Bolaño; el periodista de Canal Blau Jordi Carrillo; i el xef del restaurant Contrastes i guanyador del concurs de l'any passat, Diego Ferreiro.

El Festival del Xató de Vilanova enceta la temporada de la Ruta del Xató. Durant les properes setmanes se succeiran les festes del xató de la resta de viles de la Ruta.

Podeu veure fotografies de la jornada en aquest àlbum

Guanyadors i xatonaires d`honor

Guanyadors i xatonaires d`honor

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Festa, Mercats, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració