Menú

Vilanova i la Geltrú celebra la VIII Festa de l'Animal

Comparteix:
19/11/2019 14:08

Promoure la tinença responsable, la conscienciació sobre el benestar animal i les adopcions d'animals abandonats, principals objectius de la iniciativa, que organitzen conjuntament l'Ajuntament i la Mancomunitat

La VIII Festa de l'Animal va aplegar dissabte durant tot el dia un nombrós públic a la rambla de la Pau de Vilanova i la Geltrú. L'esdeveniment, coorganitzat per l'Ajuntament de VNG i la Mancomunitat Penedès-Garraf, pretén ser punt de trobada d'entitats, associacions, institucions i propietaris d'animals, amb el rerefons de la tinença responsable i l'estima cap als animals.

La festa, que promou la tinença responsable d'animals de companyia va permetre formalitzar 7 adopcions i iniciar el tràmit de 9 pre-adopcions més, un cop s'hagi fet el seguiment a les persones que volen acollir, per part dels responsables del servei gestionat per la Mancomunitat.

Enguany la festa va comptar amb una quarantena d'expositors, dels quals 22 eren associacions i entitats locals i del territori que treballen per la protecció dels animals o bé per incrementar la conscienciació del benestar animal dins la societat. Així mateix, també hi va haver la participació d'entitats adreçades a professionals, com el Consell de Col·legis Veterinaris, amb oferta formativa per professionalitzar el sector i cursos especialitzats.

Al llarg de tot el dia es van succeir les xerrades, la passarel·la d'adopcions responsables i les activitats al voltant de la fira. Entre aquestes, l'espai infantil, amb iniciatives que van tenir molt bona acollida com el taller de mascotes exòtiques sobre la tinença d'aquests tipus d'animals, les característiques i la problemàtica del tràfic il·legal d'espècies.

Al migdia l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau i la vicepresidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Abigail Garrido, juntament amb l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll i el regidor d'Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de VNG, Xavier Serra, van visitar els estands participants a la festa per conèixer de primera mà la feina que realitzen les associacions i les dificultats per promoure les adopcions responsables. En aquest sentit, ambdues institucions treballen amb la voluntat de co-liderar una iniciativa d'àmbit Penedès-Garraf per reduir l'abandonament d'animals de companyia, fomentar les adopcions i continuar avançant en la millora de la normativa referida a la tinença dels animals de companyia.

D'altra banda, enguany amb l'objectiu de promoure el civisme entre els propietaris de gossos i millorar la convivència, durant la Festa de l'Animal es va lliurar un kit promocional, amb una ampolla reuitilitzable per tal de netejar amb aigua i vinagre les miccions dels gossos al carrer, evitant d'aquesta manera les males olors i que es malmeti el sòl. Segons l'organització es van lliurar gairebé 400 kits promocionals. A més a més, les persones propietàries de gossos censats a VNG, que no van poder passar dissabte per la festa, poden aconseguir el kit promocional al Centre de Resiliència Can Pahissa o bé a l'OAC.

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració