Menú

Localitzadors amb GPS per a persones en estadis inicials de deteriorament cognitiu

Comparteix:
24/10/2019 12:27

L'Ajuntament i la Creu Roja posen en marxa el conveni perquè aquestes persones portin els dispositius

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Salut, va signar fa uns mesos un conveni amb Creu Roja a Catalunya per implantar el recurs assistencial LOPE  (localització de persones).

A mesura que la població envelleix, diferents tipus de demència es fan cada vegada més freqüents. Actualment, s'estima que a Catalunya hi ha 75.000 persones majors de 70 anys amb demència, i 51.000 pateixen símptomes definitoris de la malaltia d'Alzheimer.

Una característica important d'aquestes malalties és la degeneració neurològica, que comporta múltiples necessitats des de l'aparició dels primers símptomes. Per això la Creu Roja ofereix aquest sistema a través de la xarxa de telefonia mòbil i d'un dispositiu específic de localització, que permet de manera permanent la localització de la persona i la detecció de situacions potencialment perilloses en relació amb la posició geogràfica de les persones que presenten un deteriorament cognitiu lleu o moderat.

Els objectius són fomentar l'autonomia de les persones i la seva participació i integració social, contribuir a millorar la seva qualitat de vida, facilitar la seva permanència en l'entorn habitual, i proporcionar a llurs familiars i/o cuidadors les eines i suport adequats perquè puguin viure l'experiència de cuidar amb tranquil·litat i confiança.

A través del CAP

Per beneficiar-se d'aquest recurs, els pacients han de ser valorats pel seu metge d'atenció primària, que és qui els derivarà a Creu Roja Vilanova.

Gràcies al conveni signat amb Creu Roja, aquesta entitat assumirà l'adquisició del terminal. El 50% de la quota serà finançada per la subvenció de la Secretaria d'Inclusió Social i de Promoció de l'Autonomia Personal (SISPAP), i l'altre 50% l'haurà d'assumir l'usuari/ària.

El servei ofereix atenció permanent les 24 hores del dia des del Centre de Coordinació de la Creu Roja, amb informació de la localització GPS o LBS dels dispositius les 24 hores del dia tots els dies de l'any.

Imatge: Creu Roja

Imatge: Creu Roja

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració