Menú

L'Ajuntament de VNG recorda Lluís Companys, però suspèn l'acte commemoratiu previst

Comparteix:
15/10/2019 15:19

Se suspenen els actes públics previstos per a aquesta setmana

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha commemorat aquest matí el 79è aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, amb la lectura d'un manifest a la plaça de la Vila a càrrec de l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau. Després de conèixer-se ahir la sentència condemnatòria per l'organització de l'1-O, el govern municipal ha decidit suspendre l'acte institucional amb ofrena floral que s'havia previst com cada any a la rambla de Lluís Companys. “No podem realitzar aquest acte amb normalitat, perquè no estem en una situació de normalitat democràtica”, ha expressat l'alcaldessa.

En la seva intervenció, Olga Arnau s'ha referit al deure de les institucions de “recordar, commemorar, reparar i fer memòria” dels fets històrics i ha manifestat el compromís d'insistir “en reivindicar la justícia real, la democràcia plena, la dignitat com a poble i el dret a l'autodeterminació”. L'acte ha estat seguit per nombroses persones, que s'han concentrat a la plaça de la Vila per mostrar el seu rebuig amb la sentència.

Suspensió dels actes públics

En la mateixa línia, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha suspès tots els actes públics que tenia previstos realitzar aquesta setmana, “a causa de la situació excepcional que es viu a Catalunya”. En aquest sentit, es programaran noves dates per a les activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i també per a la Festa de l'Animal, així com per a la inauguració de l'exposició SPAM, a La Sala. El govern municipal ha anunciat que s'adhereix a les mobilitzacions de rebuig a la sentència que es promoguin durant els propers dies i convida la ciutadania a sumar-s'hi.

D'altra banda, demà dimecres a la tarda, a les 18 h, s'ha convocat un Ple extraordinari per portar a aprovació una moció conjunta promoguda des de l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis, que porta per títol “Moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació”.

La lectura del manifest s`ha fet davant l`Ajuntament

La lectura del manifest s`ha fet davant l`Ajuntament

.

.

.

.

Documentació relacionada

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració