Menú

El govern de VNG reclama al vicepresident Pere Aragonès un tracte just en el peatge i les rodalies

Comparteix:
25/09/2019 10:26

El representant del govern de la Generalitat ha estat a la capital del Garraf aquest dimarts

El govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha reunit aquest dimarts a la tarda amb el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, en el marc d'una visita institucional a la ciutat. En una reunió del voltant d'una hora, el govern vilanoví ha traslladat a Aragonès diverses inquietuds i demandes de la ciutat, entre les quals s'ha reiterat la necessitat de buscar una solució urgent al greuge que pateix la comarca en infraestructures de mobilitat.

En aquest sentit, el govern municipal ha exposat al vicepresident l'elevat cost del peatge de la C-32 a Vallcarca, un dels més cars del país, i ha demanat que mentre no hi hagi una solució definitiva es concretin descomptes per al territori, com es produeix en altres punts del país. Així mateix, ha explicat l'alcaldessa Olga Arnau, s'ha reclamat que es resolgui la diferència de zones tarifàries de la línia de Rodalies al Garraf, que perjudica els usuaris de tren respecte dels d'altres comarques de l'entorn.

El govern de la ciutat també ha demanat al representant de la Generalitat que s'incrementin les dotacions de Mossos d'Esquadra a Vilanova i la Geltrú, així com la retirada del “dispositiu toga”, que implica una reducció de la disponibilitat d'agents de forma permanent. Així mateix, s'ha reclamat a Aragonès que s'avanci en la planificació de l'atenció sanitària al Penedès, ara que ja ha entrat en funcionament el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, posant el focus en l'atracció del talent professional. Finalment, el govern també ha demanat al vicepresident que la Generalitat acceleri l'aprovació dels nous estatuts del Consorci Eixample Nord.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha valorat positivament la trobada amb el vicepresident Pere Aragonès: “Ens interessa que els representants del govern de la Generalitat visitin el territori i coneguin de forma directe la realitat i les demandes que tenim”. Durant la reunió amb el vicepresident, els representants del grup municipal de la CUP li han fet arribar un manifest contra el projecte de llei anomenat “Llei Aragonès”.

En ser la primera visita oficial del vicepresident a Vilanova i la Geltrú, Pere Aragonès ha signat el Llibre d'Honor de la Ciutat, tot convidant el municipi a “sumar esforços per construir un futur de llibertats individuals i col·lectives, i de justícia social i ambiental”.

.

.

La reunió es va fer a la sala Pau Roig Estradé de l`Ajuntament

La reunió es va fer a la sala Pau Roig Estradé de l`Ajuntament

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració