Menú

El món local reivindica la defensa dels drets bàsics de la ciutadania i crea aliances davant amenaces com la d'Endesa.

Comparteix:
05/09/2019 14:34

L'alcaldessa Olga Arnau participa en la reunió que avui s'ha fet a Terrassa, a la qual han assistit una cinquantena de municipis.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és un dels municipis que s'han mostrat decidits a fer front a les demandes de la companyia elèctrica Endesa, qui a principis d'agost va reclamar per carta als ajuntaments catalans el pagament de la meitat del deute generat per les persones en situació de vulnerabilitat, sota l'amenaça de tallar-los el subministrament el pròxim 1 d'octubre.

L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, va assistir ahir dimecres a una primera trobada conjunta d'ajuntaments i la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de treballar per una resposta conjunta dels municipis contra l'amenaça d'Endesa, de tallar la llum a les llars vulnerables i fer front a la pobresa energètica.

Avui, tal com ja va avançar la setmana passada la regidora d'Acció Social, Marta Guinda, han assistit a la trobada convocada per l'Ajuntament de Terrassa i l'entitat Aliança contra la Pobresa Energètica, a la qual han participat una cinquantena de municipis afectats, per tal d'escenificar i refermar el compromís inequívoc amb la lluita per garantir els drets bàsics per una vida digna, com els de l'energia i l'habitatge.

L'alcaldessa Olga Arnau ha explicat que “a Terrassa ens hem reunit per manifestar la unitat dels municipis contra l'amenaça, però el més important és que en sortim amb una unitat d'acció. Les persones van per davant de tot, perquè no es tracta de pobresa energètica, és dret energètic, i farem complir la llei del nostre país.”

Durant la trobada d'avui, alcaldesses i alcaldes han signat un document conjunt de set punts, en el qual anuncien que no permetran l'amenaça de privar un dret bàsic a les persones més vulnerables, i que aquelles empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum l'aigua o el gas assumeixin el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat. El document també insta a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent a les empreses que realitzin talls a les llars protegides per la Llei 24/2015, i exigeixen la condonació del deute acumulat i l'eliminació dels expedients i llistats de morositat d'aquestes persones.

Igualment, insten el Govern de la Generalitat a liderar políticament la defensa dels drets energètics, especialment de la ciutadania més vulnerable, treballant de manera transversal amb diferents Conselleries per fer complir la llei, impulsant la coordinació de les diferents administracions públiques, fent de paraigües en les negociacions amb les companyies i facilitant recurs per la gestió del pagament del deute.

Els signants del document proposen que es presentin mocions als Plens Municipals de tots els ajuntaments, en la defensa dels drets i la dignitat de la gent, el compliment de la Llei 24/2015 i contra els talls de subministrament dels serveis bàsics.
 

Reunió Ajt.Terrassa

Reunió Ajt.Terrassa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració